Ναυτιλία

Ν. Αναστασιάδης: H ανακάλυψη υδρογονανθράκων διευρύνει τους ορίζοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας

Ν. Αναστασιάδης: H ανακάλυψη υδρογονανθράκων διευρύνει τους ορίζοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής σημαίας και ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει προβεί σε νέες μεταρρυθμίσεις στο νομικό και φορολογικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και για παροχή κινήτρων και προς πλοιοκτήτες για να εγγράψουν τα πλοία τους στο κυπριακό νηολόγιο
Νέες προοπτικές για την Κύπρο και την οικονομία της δημιουργεί η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ διευρύνοντας τους ορίζοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω της δημιουργίας νέων συνεργειών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συνεδρίου (Maritime Cyprus).
Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνέβαλε σημαντικά στο να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα από τα πλέον σημαντικά διεθνή ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο.
Η Κύπρος- πρόσθεσε- διαθέτει τον 11ο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο και τον 3ο μεγαλύτερο στην ΕΕ, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαχείρισης στον τομέα της ναυτιλίας, παγκοσμίως.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής σημαίας και ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχει προβεί σε νέες μεταρρυθμίσεις στο νομικό και φορολογικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και για παροχή κινήτρων και προς πλοιοκτήτες για να εγγράψουν τα πλοία τους στο κυπριακό νηολόγιο.
Πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η κυπριακή παρουσία σε σημαντικά ναυτιλιακά κέντρα, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ελλάδα, ενω επισήμανε ότι η κυπριακή ναυτιλία θα βρισκόταν σε υψηλότερη θέση παγκοσμίως αν καταργούνταν τα παράνομα απαγορευτικά μέτρα που επιβάλλει η Τουρκία από το 1987.
«Το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης και θα συνεχίσουμε τις άοκνες προσπάθειες μας για άρση αυτών των παράνομων τουρκικών απαγορευτικών μέτρων που, μεταξύ άλλων, αποτελούν και συμβατική υποχρέωση της Τουρκίας έναντι της ΕΕ», τόνισε.
Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης για την δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας, που θα λειτουργήσει από την 1η Μαρτίου του 2018.
Για το συνέδριο βρίσκεται στην Κύπρο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο υπουργός θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Λιμ και την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε. , Βιολέτα Μπαλκ .Επίσης ο κ. Κουρουμπλής, θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του Ναυτικού Επιμελητηρίου Κύπρου και θα επισκεφτεί τη μαρίνα της Λεμεσού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης