Ναυτιλία

ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις οι προσφορές ενδιαφέροντος που κατατέθηκαν για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ

ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις οι προσφορές ενδιαφέροντος που κατατέθηκαν για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ Α.Ε, και σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ κατατέθηκαν τελικά τρεις προσφορές.
Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:
«Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα τις προσφορές για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίες κατατέθηκαν χθες, στη Morgan Stanley, χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου, στο Λονδίνο.
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:
International Container Terminal Services Inc.
The Peninsular and Oriental Stream
Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS.
Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα».

Στην χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχε διευκρινιστεί πόσες είναι οι εταιρείες που κατέθεσαν τις προσφορές τους για την εξαγορά του 67% της ΟΛΘ ΑΕ.
Αναφερόταν ότι "ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού".
Υπενθυμίζεται, ότι ενεργό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΘ διατηρούσαν τα εξής τέσσερα εταιρείες και σχήματα:
– Η κοινοπραξία του γερμανικού fund DIEP, του γαλλικού ομίλου CMA CGM, που θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία στη μεταφορά containers και του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
– Η ιαπωνική Mitsui OSK Lines του ομίλου Mitsui & Co Ltd, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους του κόσμου, με πολυσχιδή δραστηριότητα και παρουσία σε 66 χώρες.
– Η P & O Steam Navigation Company του ομίλου της Dubai Ports World, o οποίος είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης,το 2008, έχοντας τότε καταθέσει την τρίτη μεγαλύτερη προσφορά
– Η ICTSI, με έδρα τις Φιλιππίνες, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών container terminal παγκοσμίως, με παρουσία σε 28 λιμάνια ανά την υφήλιο και ενισχυμένη δραστηριότητα στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης