Ναυτιλία

Αιολική ενέργεια και ΑΠΕ «στήριξαν» την Semco Maritime

Αιολική ενέργεια και ΑΠΕ «στήριξαν» την Semco Maritime
Επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το 2016 είχαν οι περιορισμένες δραστηριότητες λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου
Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2016 δεν ενθάρρυναν τις νέες βιομηχανικές δραστηριότητες ή τις επενδύσεις των πελατών της γεγονός που οδήγησε σε μείωση των εσόδων της Semco Maritime.
Η μείωση των εσόδων κατά 8% το 2016 ήταν μικρότερη από την πτώση το 2015, σημείωσε η Semco Maritime, προσθέτοντας ότι οι θετικές εξελίξεις στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων από τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,598 εκατ. DKK ( κορώνες Δανίας) σε σύγκριση με 1,744 εκατ. DKK το 2015.
Τα κέρδη ήταν χαμηλότερα λόγω της μείωσης των εσόδων και της αυξημένης πίεσης των τιμών στην επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και του σημαντικού κόστους αναδιάρθρωσης που σχετίζεται με την προσαρμογή της ικανότητας του ομίλου στο χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας και την περαιτέρω απομείωση της υπεραξίας.
Τα EBITDA σημείωσαν σε 47 εκατομμυρίων DKK έναντι κέρδους 9 εκατ. DKK το 2015. Το αποτέλεσμα για το έτος μειώθηκε σε απώλεια ύψους 128 εκατ. DKK έναντι ζημίας ύψους 85 εκατ. DKK το 2015.
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η Semco Maritime βελτίωσε τις ταμειακές ροές του ομίλου από λειτουργικές δραστηριότητες σε εισροή 3 εκατ.ν DKK από εκροή 49 εκατ.DKK το 2015. Η βελτίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του κεφαλαίου κίνησης ύψους 92 εκατ.ν DKK έναντι 15 εκατ. DKK πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης