Ενέργεια

Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη της Aramco για το τρίμηνο στα 27,3 δισ.

Πτώση 14% στα καθαρά κέρδη της Aramco για το τρίμηνο στα 27,3 δισ.
Η Aramco θα διανείμει συνολικά μερίσματα 124,3 δισ. δολαρίων το 2024
Σημαντική πτώση της τάξης του 14% κατέγραψε η καθαρή κερδοφορία του ενεργειακού κολοσσού Saudi Aramco για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος, λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και παραγωγής.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου έφτασαν τα 27,3 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 31,9 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το ποσό ήταν μέσα στις προβλέψεις των αναλυτών όπως τονίζει το Reuters.

Η Aramco ανακοίνωσε ότι οι ταμειακές ροές για το τρίμηνο ανήλθαν σε 22,8 δισ. δολάρια, από 30,9 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο φέτος, ενώ οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες σε 33,6 δισ. δολάρια έναντι 39,6 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Μέρισμα 31 δισ.

Την ίδια στιγμή ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι θα διανέμει συνολικό μέρισμα 31 δισ. δολαρίων στη σαουδαραβική κυβέρνηση και σε άλλους μετόχους, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό μέρισμα αξίας 20,3 δισ. δολαρίων και μια «τέταρτη διανομή μερίσματος 10,8 δισ. δολαρίων που εξαρτάται από την απόδοση», η οποία θα καταβληθεί το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα.

Η Aramco, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, θα διανείμει συνολικά μερίσματα 124,3 δισ. δολαρίων το 2024.

Ο κολοσσός έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στις μεταγενέστερες δραστηριότητες και στην ανακάλυψη και παραγωγή φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης