Γήπεδο ΠΑΟ: Τι πραγματικά συμβαίνει και πότε θα παραδοθεί

Γήπεδο ΠΑΟ: Τι πραγματικά συμβαίνει και πότε θα παραδοθεί

Η κύρια αιτία της καθυστέρησης σύμφωνα με «Τα Νέα»

Η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», παρότι μετά τις ανακοινώσεις του Φεβρουαρίου του 2022 έδειχνε πως μπαίνει στην τελική ευθεία.

Πλέον (26 μήνες μετά), υπάρχει ανησυχία η οποία περισσότερο πηγάζει από την ημερομηνία που η ίδια η «πράσινη» ΠΑΕ είχε βάλει σε ανακοίνωσή της τον Μάρτιο του 2022.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο ακόμα και στο τέλος του 2024», έκλεινε εκείνη η ανακοίνωση, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Στις 20 Μαρτίου το worldenergynews.gr δημοσίευσε την αποκλειστική δήλωση που έκανε ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας στον Χρήστο Παπαθεοφάνους σύμφωνα με την οποία «Με εμένα το γήπεδο θα γίνει. Το χρονοδιάγραμμα θα είναι αυτό που θα το πούμε εξειδικευμένα και συγκεκριμένα μόλις μπουν οι μπουλντόζες».

 

Αργεί ο καθαρισμός της περιοχής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (20/5/2024), η καθυστέρηση που αυτή τη στιγμή παρατηρείται έχει να κάνει με τον καθαρισμό του χώρου του Βοτανικού από την κοινοπραξία που το έχει αναλάβει.

Πέρυσι τον Απρίλιο είχε υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του δήμου και μιας εταιρείας που θα αναλάμβανε να καθαρίσει τον χώρο, αλλά όταν τα χρήματα τελείωσαν οι εργασίες σταμάτησαν.

Η νέα Δημοτική Αρχή έκανε απευθείας ανάθεση στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίος και πριν από 2 μήνες (19 Μαρτίου), πήρε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99 ευρώ για τις «Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο.

Η συγκεκριμένη έγκριση ξεμπλόκαρε αμέσως το θέμα που είχε προκύψει και αυτή τη στιγμή όποιος πάει στον Βοτανικό και στον χώρο όπου θα γίνει το γήπεδο, θα δει μπουλντόζες να καθαρίζουν.


Η έναρξης κατασκευής είναι το επόμενο βήμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στα τέλη του καλοκαιριού θα μπουν στο εργοτάξιο προκειμένου να ξεκινήσουν την κατασκευή.

Η προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στο νέο του «σπίτι» από το ξεκίνημα της περιόδου 2026-2027. Ωστόσο την ίδια περίοδο αναμένεται να παραδοθούν και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Οι οποίες ναι μεν μπορεί να είναι έτοιμες νωρίτερα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης