Reuters: Ανωτέρα βία από τη Rio Tinto στις εξαγωγές αλουμίνας του Κουίνσλαντ

Reuters: Ανωτέρα βία από τη Rio Tinto στις εξαγωγές αλουμίνας του Κουίνσλαντ

Έπαιξαν ρόλο τα περιορισμένα επίπεδα χωρητικότητας αερίου στις δραστηριότητες της εταιρείας μετάλλων

Η Rio Tinto (βρετανοαυστραλιανή εταιρεία που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μετάλλων και εξόρυξης στον κόσμο) κήρυξε ανωτέρα βία σε συμβάσεις τρίτων για εξαγωγές αλουμίνας από τα διυλιστήρια της στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, λόγω περιορισμένων επιπέδων χωρητικότητας αερίου στις δραστηριότητές της, σύμφωνα με δήλωση που έκανε εκπρόσωπός της στις 20 Μαϊου στο Reuters.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου από τις εγκαταστάσεις Gladstone του Ρίο έχουν επηρεαστεί σημαντικά μετά από ένα περιστατικό στον αγωγό φυσικού αερίου στην Πολιτεία της Αυστραλίας στις αρχές Μαρτίου, είπε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία γνωστοποίησε τον Μάρτιο ότι είχε αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στο Κουίνσλαντ στον αγωγό φυσικού αερίου που τροφοδοτεί το εργοστάσιο.

«Τελευταίες πληροφορίες από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού είναι ότι ο χρόνος για την επιστροφή των ροών φυσικού αερίου στην πλήρη ισχύ θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τρέχουσα εκτίμηση του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού για επιστροφή στα κανονικά επίπεδα είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2024 έως ότου το διυλιστήριο Yarwun του Rio στο Gladstone και το Queensland Alumina (QAL) θα συνεχίσει να λειτουργεί σε χαμηλότερη δυναμικότητα.

Ο κολοσσός εξόρυξης διευκρίνισε ότι τα χυτήρια αλουμινίου του διατηρούν τα επίπεδα παραγωγής τους και η ανωτέρα βία επηρεάζει μόνο τις συμβάσεις τρίτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης