Περιβάλλον

Αντίδραση του Ρώσου ΥΠΕΝ στην απόφαση Τραμπ: "Kαταργήθηκε η Συμφωνία του Παρισιού"

Αντίδραση του Ρώσου ΥΠΕΝ στην απόφαση Τραμπ:
"Νέα για όσους εξακολουθούσαν να αμφιβάλλουν... Ένα τρομερό λάθος!!" σχολίασε ο Sergei Dosnkoi
Η επίσημη διαδικασία απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα είναι ένα "φοβερό λάθος", δήλωσε σήμερα Σάββατο ο Ρώσος Υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Sergei Dosnkoi.
Αργά χθες Παρασκευή, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν επίσημη ανακοίνωση προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφέροντας την πρόθεση της Ουάσινγκτον να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού το συντομότερο δυνατόν.
"Νέα για όσους εξακολουθούσαν να αμφιβάλλουν... Ένα τρομερό λάθος!! Ο Τραμπ έχει ουσιαστικά καταργήσει τη συμφωνία του Παρισιού, αποσύροντας από αυτήν, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά από ιστορική άποψη δεν υπάρχει τίποτα περίεργο. Επανέλαβε τις ενέργειες των ΗΠΑ σχετικά με την πρώτη διεθνή πράξη για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος - το πρωτόκολλο του Κυότο ", έγραψε ο Dosnkoi στο Facebook.
Η συμφωνία του Παρισιού για το Kλίμα, η οποία υπογράφηκε από περισσότερες από 190 χώρες και κυρώθηκε από 153, εγκρίθηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος τον Δεκέμβριο του 2015 και τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης