Περιβάλλον

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σιμωτάτα – 35 πυρκαγιές σε 5 ημέρες

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σιμωτάτα – 35 πυρκαγιές σε 5 ημέρες
Επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους κάτοικοι και τουρίστες υποστήριξε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας ανέφερε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος υποστήριξε πως στην Κεφαλονιά έχουν εκδηλωθεί 35 πυρκαγιές τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Γαλιατσάτος υποστήριξε πως σταδιακά επιστρέφουν στα σπίτια τους κάτοικοι και τουρίστες από τον οικισμό Λουρδάτα, ο οποίος είχε εκκενωθεί προληπτικά.
Σημειώνεται πως η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι εν λόγω οικίες.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.
Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.
Όσον αφορά το μέτωπο στο Ρατζακλί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης