Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μαίνονται τα δύο πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Δεν απειλούνται οικισμοί

Μαίνονται τα δύο πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Δεν απειλούνται οικισμοί
Επιχειρούν από τα ξημερώματα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα
Σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα της σε δασικές εκτάσεις κοντά στο χωριό Καραβάδος και στην περιοχή Αλειμματάς.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις κατάσβεσης έδωσαν πραγματική μάχη προκειμένου να μην προκληθούν καταστροφές σε σπίτια.
Όπως υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Π. Δραγκουλόγκωνας, κανένα σπίτι δεν υπέστη ζημιά από την πυρκαγιά καθώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν κάθε περιστατικό.
Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Αλειμματά, αυτή κινείται μεταξύ των χωριών Πάστρα και Σκάλα και καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις χωρίς να απειλεί οικισμούς.
Από το πρωί επιχειρούν στα πύρινα αυτά μέτωπα εναέρια μέσα ενώ από σήμερα αρχίζει τις πτήσεις του το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο θα μεταδίδει ζωντανή εικόνα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Καραβάδο απείλησε και την ιστορική μονή του Αγίου Ανδρέα αλλά χάρη και στη βοήθεια του ανέμου, απετράπησαν τα χειρότερα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης