Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη
Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία μηχανήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται και δύο μηχανήματα του στρατού
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες αργά το απόγευμα σε ανενεργό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην περιοχή της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΚΕ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Α.Μ.Θ.), πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Περιφέρεια, με επικεφαλής τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ. αρχιπύραρχο Ναθαναήλ Ρήγα και παρουσία του διοικητή της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης Αντιπύραρχο Κώστα Κούκουρα, εξακολουθούν να καταβάλουν προσπάθειες οριοθέτησης της φωτιάς.
Συνολικά 14 υδροφόρα οχήματα, 11 βοηθητικά, 38 άτομα στα οχήματα και 35 στα πεζοπόρα τμήματα, επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας «ώστε αύριο που αναμένονται άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ να μην υπάρχει ούτε μία ενεργή σπίθα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.
Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία μηχανήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ αναμένονται και δύο μηχανήματα του στρατού τα οποία εργάζονται για τη διάνοιξη των σωρών ώστε να είναι εφικτή η δημιουργία περιμετρικών εγκαταστάσεων με πυροσβεστικά οχήματα μέχρι και το τελευταίο σημείο της πυρκαγιάς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης