Περιβάλλον

Σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα αποφασίσθηκε στη σύνοδο της Βόννης για το κλίμα

Σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα αποφασίσθηκε στη σύνοδο της Βόννης για το κλίμα
Η πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι το μοναδικό συμβαλλόμενο μέρος από τις ΗΠΑ που συμμτέχει στην πρώτοβουλία «Powering Past Coal Alliance»   
Σε πρωτοβουλία σταδιακής εξάλειψης του άνθρακα προχώρησαν οι συμμετέχουσες χώρες στο πλαίσιο των συνομιλιών για το κλίμα στη Βόννη, λειτουργώντας με τον τρόπο αυτό ως αντίδοτο για την υπεράσπιση των ορυκτών καυσίμων από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Συγκεκριμένα, η «Powering Past Coal Alliance» δεσμεύει περισσότερα από 20 κράτη, πόλεις και περιφέρειες να απογαλακτιστούν από ένα αγαθό που παράγει το 40% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας – μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, λόγω εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Αγκόλα, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Νήσους Μάρσαλ, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και το Μεξικό, τις περιοχές του Οντάριο, το Κεμπέκ, την Αλμπέρτα και το Βανκούβερ.
Η πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι το μοναδικό συμβαλλόμενο μέρος από τις ΗΠΑ.
«Πρόκειται για ένα ακόμη θετικό μήνυμα της παγκόσμιας δυναμικής για την «απανθρακοποίηση», ωφελώντας την υγεία του κλίματος, του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας», δήλωσε ο Jens Mattias Clausen της Greenpeace.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Trump επέμεινε ότι «δεσμεύτηκε» για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εφόσον δεν απειλείται η ενεργειακή ασφάλεια ή η οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης