Περιβάλλον

Αυστραλία: 7 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έκλεισαν τα τελευταία 4 χρόνια

Αυστραλία: 7 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έκλεισαν τα τελευταία 4 χρόνια
Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Επτά από τους μεγάλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Αυστραλία έχουν κλείσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με την Environmental Justice Australia (EJA), το κλείσιμο των μονάδων έχει μειώσει τη ρύπανση των τοξικών σωματιδίων κατά 966.000 κιλά, το διοξείδιο του θείου κατά 87 εκατομμύρια κιλά και το οξείδιο του αζώτου κατά 31 εκατομμύρια κιλά κάθε χρόνο.
Ωστόσο, όπως αναφέρει  η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει η κύρια πηγή τοξικών σωματιδίων της χώρας, η οποία ανέρχεται συνολικά σε 8,3 εκατομμύρια κιλά.
Ο οργανισμός ισχυρίζεται ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ευθύνονται επίσης για το 49% των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και για το 54% των εκπομπών διοξειδίου του θείου.
Ο καθηγητής του Newcastle και  ακαδημαϊκός δημόσιας υγείας, Ben Ewald, επεσήμανε ότι : «Κάθε φορά που ένας από τους παλιούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα κλείνει και αντικατασταθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπάρχει άμεσο όφελος για την υγεία των κοινοτήτων που βρίσκονται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την εγκατάσταση».
Παράλληλα η εφεδρική μονάδα μπαταρίας της Tesla στη Νότια Αυστραλία αποτρέπει επιτυχώς τις διακοπές λειτουργίας σε ολόκληρη την περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης