Περιβάλλον

Πόλεις και μνημεία έσβησαν τα φώτα σε όλο τον πλανήτη για την "Ώρα της Γης"

Πόλεις και μνημεία έσβησαν τα φώτα σε όλο τον πλανήτη για την
Πόλεις και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι χθες Σάββατο στις 20.30 τοπική ώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης "Ωρα της Γης" που εγκαινιάστηκε το 2007
Από την Ακρόπολη στην Αθήνα έως τον Πύργο του Άιφελ, την Πύλη του Βραδεμβούργου και το Κρεμλίνο, τα φώτα έσβησαν σε μνημεία όλου του πλανήτη με αφορμή την πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», ένα κίνημα που επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να αφυπνίσει τους κατοίκους του για την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Πόλεις και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι χθες Σάββατο στις 20.30 τοπική ώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εγκαινιάστηκε το 2007.
Έτσι, στις 20.30 η Ακρόπολη βυθίστηκε για μία ώρα στο σκοτάδι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, ενώ στην "Ώρα της γης" συμμετείχε και το Δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά.
Το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετείχε κι αυτό, για 9η συνεχή χρονιά στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» 2017, μειώθηκε ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Στο σκοτάδι τα μεγαλύτερα μνημεία του πλανήτη

Μεταξύ των μνημείων, που συμμετείχαν σε όλο τον πλανήτη ήταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Κρεμλίνο, το Μπιγκ Μπεν και το βρετανικό κοινοβούλιο, το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Οι πολίτες αλλά και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα ανάληψης δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Στο Παρίσι, τα φώτα του Πύργου του Άιφελ έσβησαν για 5 λεπτά, παρουσία πρωταθλητών, πρεσβευτών της υποψηφιότητας της γαλλικής πρωτεύουσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
«Οι δράσεις για τον πλανήτη συνεχίζονται» επισήμανε η WWF, η μη κυβερνητική οργάνωση που διοργάνωσε την εκδήλωση.
Στη Γερμανία, περίπου 300 πόλεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στο Βερολίνο, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βυθίστηκε στο σκοτάδι όπως και το Δημαρχείο της πόλης.
«Ξεκινήσαμε την Ώρα της Γης το 2007 για να δείξουμε στους ηγέτες μας ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συμβολική στιγμή έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα παγκόσμιο κίνημα» υπογράμμισε ο Σίνταρθ Ντας, διευθυντής της Ώρας της Γης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης