Συμφωνία ανάμεσα σε Lykomitros και Moreld Ocean Wind στα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα

Συμφωνία ανάμεσα σε Lykomitros και Moreld Ocean Wind στα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα
Η Moreld Ocean Wind AS είναι ένας κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας που ειδικεύεται σε λύσεις πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ενώ η Lykomitros Steel SA είναι σημαντικός κατασκευαστής χάλυβα με έδρα στη Μαγνησία
Η Moreld Ocean Wind AS και η Lykomitros Steel SA υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στην Αθήνα, με στόχο να αποκτήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους από κοινού πλωτά υπεράκτια αιολικά έργα στην Ευρώπη.

Ο Wolfgang Wandl, διευθύνων σύμβουλος της Moreld Ocean Wind AS, και ο Χρήστος Λυκομήτρος, διευθύνων σύμβουλος της Lykomitros Steel SA, υπέγραψαν επίσημα το μνημόνιο συνεργασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που διοργάνωσε η Norwegian Offshore Wind (NOW), στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 Απριλίου 2024.

Η Moreld Ocean Wind AS είναι ένας κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας που ειδικεύεται σε λύσεις πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ενώ η Lykomitros Steel SA είναι σημαντικός κατασκευαστής χάλυβα με έδρα στη Μαγνησία, για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, που σκοπεύει να γίνει παγκόσμιος παίκτης μεταξύ των κατασκευαστών για πλωτά και σταθερά αιολικά έργα.

Αφού εξέτασε τις σύγχρονες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις κατασκευής με την τελευταία τεχνολογία ρομποτικής συγκόλλησης, η Lykomitros έδωσε τις πιο υποσχόμενες λύσεις.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφωνήσαμε με τη Lykomitros να κατασκευάσουμε μαζί τα πρώτα ευρωπαϊκά υπεράκτια πλωτά αιολικά έργα. Η τεχνολογία αιχμής για την εκβιομηχάνιση και την αποτελεσματικότητα, μαζί με το ιστορικό έγκαιρης παράδοσης και τα κάτωθεν σταθερά σχόλια των πελατών των υπεράκτιων αιολικών έργων, μας έπεισαν», λέει ο Wolfgang Wandl, Διευθύνων Σύμβουλος της Moreld Ocean Wind.

Ενισχύονται οι σχέσεις Ελλάδας - Νορβηγίας

Μέσω της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, την ELETAEN, και με την οικονομική υποστήριξη των EEA Grants, η Norwegian Offshore Wind διευκόλυνε εποικοδομητικές συνεργασίες μεταξύ νορβηγικών και ελληνικών εταιρειών, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω συνεργασία και στρατηγικές συμμαχίες όπως αυτή.

Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής προσέγγισης της Norwegian Offshore Wind προς την ελληνική αγορά και της συνεργασίας της με την ΕΛΕΤΑΕΝ.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας δημιουργούν αξία για τα μέλη μας», λέει ο Arvid Nesse, CEO της Norwegian Offshore Wind.

Από την πλευρά της η Lykomitros Steel δηλώνει ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την Moreld Ocean Wind για την κατασκευή των πρώτων έργων της.

«Ελπίζουμε ότι μαζί θα γίνουμε ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά των υπεράκτιων πλωτών μέσων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Moreld Ocean Wind διαθέτει μια μοναδική και κορυφαία, παγκόσμια τεχνολογία στην αγορά, η οποία θα επικρατήσει στο μέλλον», λέει ο Χρήστος Λυκομήτρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lykomitros Steel.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης