Ο Τραμπ έταξε κατάργηση των υπεράκτιων αιολικών, αλλά οι ψηφοφόροι του Νιου Τζέρσεϊ το απέρριψαν

Ο Τραμπ έταξε κατάργηση των υπεράκτιων αιολικών, αλλά οι ψηφοφόροι του Νιου Τζέρσεϊ το απέρριψαν

Κόντρα στον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ πάνε οι υποστηρικτές των ΑΠΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, έδειξε για ακόμη φορά τις εχθρικές διαθέσεις του απέναντι στις νέες μορφές ενέργειας, κάτι που όμως αποδοκιμάζουν οι θιασώτες της μετάβασης στο «καθαρό» μηδέν.


Υπόσχεση για εκτελεστικό διάταγμα

Το New Jersey League of Conservation Voters ανταπέδωσε τις απειλές του πρώην «πλανητάρχη» να κυνηγήσει τα υπεράκτια αιολικά πάρκα «από την πρώτη μέρα» εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Μαΐου, ο Τραμπ είπε σε ένα πλήθος υποστηρικτών στο Wildwood, NJ ότι «θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει την πρώτη μέρα. Θα το γράψω σε εκτελεστικό διάταγμα», είπε αναφερόμενος στα υπεράκτια αιολικά πάρκα.


Οι αντιδράσεις στις εξαγγελίες του Τραμπ

Ο Ed Potosnak (Εκτελεστικός Διευθυντής) είπε μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι «ο υπεύθυνα αναπτυγμένος υπεράκτιος άνεμος θα αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή η οποία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους ωκεανούς, θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας σε συνδικάτα σε όλη την πολιτεία μας και θα μειώσει την εξάρτησή μας από βρώμικα απολιθώματα που μολύνουν τον αέρα.

Οι ψηφοφόροι στο Νιου Τζέρσεϊ απέρριψαν οριστικά τα ψέματα που χρηματοδοτήθηκαν από ορυκτά καύσιμα των αντιπάλων της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας τις περασμένες εκλογές».

Η Paulina O'Connor (Εκτελεστική Διευθύντρια της New Jersey Offshore Wind Alliance), προσπάθησε να επικεντρωθεί στην ανοδική πορεία του κλάδου.

«Τα υπεράκτια αιολικά έργα του Νιου Τζέρσεϊ προχωρούν και η πρόταση θεμελιώδους αξίας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παραμένει σαφής: ασφαλής, αξιόπιστη, μεγάλης κλίμακας παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καλές θέσεις εργασίας σε συνδικάτα και σημαντικά οφέλη για τη δημόσια υγεία και οικονομικά οφέλη για τις κοινότητες σε όλη την Πολιτεία του Κήπου», είπε η O'Connor.

Σε παρατηρήσεις για τον Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του ότι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των θανάτων φαλαινών, ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης