Ενέργεια

JP Morgan: Τι δείχνει η σύγκριση της ΔΕΗ με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές - Τα μηνύματα του teleconference

JP Morgan: Τι δείχνει η σύγκριση της ΔΕΗ με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές - Τα μηνύματα του teleconference
Τα καθαρά κέρδη για το 2024 αναμένονται στο άνω μέρος του εύρους των προβλέψεων, δηλαδή μεταξύ 300 και 400 εκατ ευρώ
Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ από την JP Morgan που χαρακτηριστικά σε ανάλυση μετά την δημοσιοποίησή τους καταλήγει ότι επενδυτικά παραμένει OW, δηλαδή συστήνει υπερεπένδυση στην μετοχή και  αναφέρει τα εξης:

- Η σχέση καθαρού χρέους προς Ebitda παραμένει υπό πλήρη έλεγχο στο 2,3 χαμηλότερα από το 3,5 που ήταν ο στόχος για το α΄τρίμηνο του 2024.

-Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου παρά το γεγονός ότι υπερέβησαν τις προσδοκίες του οίκου επηρεάστηκαν από αρνητικό αποτέλσμα 33 εκατ από αναπροσαρμογή αποτιμήσεων των PPA και άλλων στοιχείων.

ENEL Romania συμμετείχε με 28% στα κέρδη του ομίλου και 17% για το EBITDA του α΄τριμήνου που οδηγεί σε εκτίμηση ετήσιου αποτελέσματος στα 310 εκατ έναντι αρχικής εκτίμησης του οίκου για 370 εκατ.

-Η δυναμικότητα των ΑΠΕ είναι σήμερα στα 1,5 GW σε λειτουργία, εξαιρουμένων των υδροηλεκτρικών και συνολικά 2,8 GW σε φάση κατασκευής είτε έτοιμα προς έναρξη, ανεβάζοντας στο 70% το ποσοστό ώστε να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος για 5,5 GW το 2026.

-To μερίδιο στην λιανική έπεσε στο 51% και στο 16% στην Ρουμανία από 21% το δ΄τρίμηνο του 2023.

- Η λιγνιτική παραγωγή υποχώρησε 27%.


Τα μυνήματα του teleconference



Αναμένεται μετά το teleconference ένα ισχυρότερο δεύτερο τρίμηνο και η δίοικηση παραμένει ευχαριστημένη από την πορεία της εκτέλεσης του στρατηγικού πλάνου, για τον λόγο αυτό και αναβάθμισε στα 1,8 δισ τις προβλέψεις του EBITDA.

Τα καθαρά κέρδη για το 2024 αναμένονται στο άνω μέρος του εύρους των προβλέψεων, δηλαδή μεταξύ 300 και 400 εκατ ευρώ και πιθανότερο είναι να καταγραφούν στο τέλος του έτους με επικρατέστερο σενάριο να είναι πιο κοντά στα 300 εκατ μετά από δικαιώματα μειοψηφίας.

Σε επίπεδο αποτίμησης το P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 είναι στο 13 με +21% κέρδη ανά μετοχή CAGR 23 -26 έναντι 11 για τις ομοειδείς ευρωπαϊκές αλλά μόλις +2% για EPS CAGR και επίσης 24 P/E και +5% EPS CAGR. Παραμένουμε OW, καταλήγει η ανάλυση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης