Δελτία Τύπου

Η ΔΕΠΑ στηρίζει το πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους «Live Without Bullying»

tags :
Η ΔΕΠΑ στηρίζει το πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους «Live Without Bullying»
Ενόψει της θερινής περιόδου, η καμπάνια «Βάλε κι ΕΣΥ ένα χεράκι…» θα συνεχιστεί σε κατασκηνώσεις και summer camps, μεταφέροντας το μήνυμα κατά του εκφοβισμού.
Έχοντας επίγνωση της ευθύνης που συνεπάγεται ο πρωταγωνιστικός της ρόλος, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) αποτέλεσε χορηγό του www.livewithoutbullying.com τη σχολική χρονιά 2016–2017 και συγκεκριμένα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης κατά του εκφοβισμού «Βάλε κι ΕΣΥ ένα χεράκι…».
Η καμπάνια αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για τον εκφοβισμό και τη δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά με τα αποτυπώματα των μαθητών.
Με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ, περισσότερα από 250 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου σε σχολεία της Αττικής (Πειραιά, Μαρκόπουλο, Καλλιθέα, Φιλαδέλφεια) ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, αλλά και για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.
Ενόψει της θερινής περιόδου, η καμπάνια «Βάλε κι ΕΣΥ ένα χεράκι…» θα συνεχιστεί σε κατασκηνώσεις και summer camps, μεταφέροντας το μήνυμα κατά του εκφοβισμού.

Σχετικά με το πρόγραμμα Live Without Bullying

Το www.livewithoutbullying.com αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού.
Μέσα από το www.livewithoutbullying.com παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από το φαινόμενο του εκφοβισμού, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής (live chat), πληροφόρησης και εκπαίδευσης (e-learning).
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς περισσότεροι από 24.000 χρήστες επισκέφθηκαν το www.livewithoutbullying.com, ενώ στο online chat ανταλλάχθηκαν περισσότερα από 5.000 μηνύματα μεταξύ των έφηβων χρηστών και των συμβούλων του προγράμματος. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης (με την έγκριση του Υπ. Παιδείας) στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2.000 παιδιά και έφηβοι, καθώς και online σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα σε θέματα διαχείρισης περιστατικών εκφοβισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης