Αμερική

ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας

ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στην ενεργειακή ασφάλεια, τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και την ανάπτυξη ορυκτών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν χθες Πέμπτη (13/7) να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας κατά την επίσκεψη του αμερικανικού υπουργού Ενέργειας Ρικ Πέρι στην Πόλη του Μεξικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Μεξικού.
Όπως αναφέρεται «τα υπουργεία Ενέργειας του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν να εργαστούν σε τρεις στρατηγικούς τομείς, για να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια και να συμβάλουν στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση των ενεργειακών μας αγορών».
Οι στρατηγικοί τομείς περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της ασφάλειας των ενεργειακών συστημάτων των δύο χωρών, την ανάπτυξη του εμπορίου, των επενδύσεων και των υποδομών στον ενεργειακό τομέα, καθώς και την ανάπτυξη και την καινοτομία στις ενεργειακές τεχνολογίες και σε όλους τους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των ορυκτών ενεργειακών πόρων και της πράσινης ενέργειας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, όσον αφορά την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, μεταξύ άλλων με την κατάρτιση σχετικής διακυβερνητικής συμφωνίας, σημειώνει η ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης