Ασία

Ο εμίρης του Κατάρ εξέδωσε διάταγμα με αυστηρούς κανόνες για την τρομοκρατία

Ο εμίρης του Κατάρ εξέδωσε διάταγμα με αυστηρούς κανόνες για την τρομοκρατία
Tίθενται κανόνες για τον ορισμό της τρομοκρατίας, των τρομοκρατικών πράξεων, τη δέσμευσης κεφαλαίων και τη χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Τροποποιητικό διάταγμα επί της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της χώρας εξέδωσε ο εμίρης του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, σε μια κίνηση που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον της Ντόχα από τις χώρες του Κόλπου για δήθεν στήριξη της τρομοκρατίας.
Το διάταγμα έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την υπογραφή συμφωνίας της Ντόχα με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση των μέτρων για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Το Κατάρ έχει δεχθεί πιέσεις κι κυρώσεις από τέσσερα αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου, που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, μια κατηγορία που αρνείται.
Με την τροποποίηση του διατάγματος του 2004 τίθενται κανόνες για τον ορισμό της τρομοκρατίας, των τρομοκρατικών πράξεων, τη δέσμευσης κεφαλαίων και τη χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Το Κατάρ δημιουργεί επίσης δύο εθνικούς καταλόγους για την τρομοκρατία και ορίζει κανόνες για την εισαγωγή ατόμων και ομάδων σε κάθε κατάλογο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης