Ευρώπη

GIH: Η Ρουμανία πρέπει να επενδύσει 62 δισ. δολ. σε ενεργειακές υποδομές έως το 2040

GIH: Η Ρουμανία πρέπει να επενδύσει 62 δισ. δολ. σε ενεργειακές υποδομές έως το 2040
To συμβουλευτικό όργανο της G20 για τις υποδομές εκτιμά ότι τελικά η Ρουμανία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια λιγότερα από όσα απειτούνται στον ενεργειακό τομέα.
Η Ρουμανία θα πρέπει να επενδύσει συνολικά 237 δισ. δολάρια σε υποδομές έως το 2040, εκ των οποίων τα 62 δισ. δολάρια αφορούν τον τομέα της ενέργειας σύμφωνα με έκθεση του συμβουλευτικού οργάνου της G20 για τις υποδομές Global Infrastructure Hub.
Σύμφωνα με την έκθεση ωστόσο, εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις των δαπανών, η χώρα θα επενδύσει τελικά 226 δισ. δολάρια, δηλαδή θα υπάρξει ένα επενδυτικό χάσμα 11 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 5 δισ. δολάρια αφορούν στον ενεργειακό τομέα, καθώς με τις τρέχουσες τάσεις θα επενδύσει 57 δισ. δολάρια.
Όσον αφορά τις υποδομές διαχείρισης των υδάτων, η χώρα θα πρέπει να επενδύσει 18 δισ. δολάρια μέχρι το 2040, ωστόσο το χάσμα θα μπορούσε να ανέλθει σε 3 δισ. δολάρια, εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις.
Η Ρουμανία θα μπορούσε επίσης να σημειώσει σημαντικό χάσμα στις επενδύσεις στον τομέα των σιδηροδρομικών υποδομών.
Οι επενδύσεις θα πρέπει να φθάσουν τα 10 δισ. δολάρια, ωστόσο εκτιμάται, ότι και σε αυτόν τον τομέα η χώρα θα επενδύσει λιγότερα.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης