Ασία

Νέες απειλές από τον Κιμ: Μην νομίζετε ότι είστε ασφαλείς

Νέες απειλές από τον Κιμ: Μην νομίζετε ότι είστε ασφαλείς
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Τζέι -ιν
Στην αντεπίθεση πέρασε η Βόρειος Κορέα μετά τις νέες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά των ΗΠΑ.  
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι το έδαφός τους είναι ασφαλές από την άλλη πλευρά του ωκεανού» ανέφερε χαρακτηριστικά το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.
Μάλιστα δήλωσε ότι θα προχωρήσει «στις σωστές ενέργειες» χωρίς να δώσει διευκρινήσεις.
Ακόμη τόνισε  ότι δεν θα θέσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όσο διαρκεί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Ως γνωστόν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας το Σάββατο, με στόχο την μείωση κατά το 1/3 των εσόδων των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ετησίως η Πιονγκγιάνγκ από τις εξαγωγές που πραγματοποιεί.
Το σχέδιο των κυρώσεων που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας καταρτίστηκε από τις ΗΠΑ και θέτει απαγορεύσεις στις εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδηρομεταλλευμάτων, μολύβδου, μεταλλευμάτων μολύβδου και θαλασσίων ειδών διατροφής, μετά τις δύο δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα μέσα στον Ιούλιο.
Η κρίση με τη Βόρεια Κορέα αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνήματος μεταξύ του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν η οποία διήρκησε μία ώρα.
Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μία σοβαρή και κλιμακούμενη απειλή κατά των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, όπως επίσης και για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι δύο πρόεδροι δεσμεύτηκαν για την πλήρη υλοποίηση όλων των αποφάσεων, ενώ παροτρύνουν την διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο», τόνισε ο Λευκός Οίκος.
Σε ανάρτηση του στο Twitter, o πρόεδρος Τραμπ είχε εκφράσει την ικανοποίησή του γράφοντας: “είμαι πολύ χαρούμενος κι εντυπωσιασμένος με την ψηφοφορία 15-0 στον ΟΗΕ,” για τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.
Η κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο ήταν από τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών των χωρών – μελών που συμμετέχουν στην Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).
Η ετήσια διάσκεψη των οποίων πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα το Σαββατοκύριακο. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νότιας και της Βόρειας Κορέας πλησίασαν ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς περίμεναν για τη συμμετοχή τους σε δείπνο χθες το βράδυ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου των Εξωτερικών της Νότιας Κορέας. Είχε προηγηθεί μία σύντομη συνάντησή τους, στην διάρκεια της οποίας, η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Κιουνγκ-χα, ζήτησε από την Βόρεια Κορέα ν΄ ανταποκριθεί στις προτάσεις της Σεούλ σχετικά για την βελτίωση των σχέσεων με την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον ίδιο Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο στάθηκε σκεπτικός προς στιγμήν για να δηλώσει ότι οι προτάσεις της Σεούλ στερούνται της απαραίτητης ειλικρίνειας, την ίδια στιγμή που η Νότια Κορέα προχωρεί στην επιβολή κυρώσεων με τις ΗΠΑ κατά της Πιονγκγιάνγκ.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης