Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η KMGI θα επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων της σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Η KMGI θα επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων της σε Ρουμανία και Βουλγαρία
Η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά πρατηρίων καυσίμων της Ρουμανίας στο 25% από 16% που είναι σήμερα και να στη βουλγαρική αγορά στο 15% σε διάστημα 3 ετών.
Η KMG International (KMGI), θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν, KazMunayGaz, σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων καυσίμων της στη Ρουμανία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος στρατηγικής και εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας Alexey Golovin στο Reuters.
Η εταιρεία επιδιώκει σύμφωνα με τον Golovin να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά πρατηρίων καυσίμων της Ρουμανίας στο 25% από 16% που είναι σήμερα και να στη βουλγαρική αγορά στο 15% σε διάστημα 3 ετών.
Δεν απέκλεισε δε να κινηθεί για την επίτευξη του στόχου στην εξαγορά υφιστάμενων δικτύων πρατηρίων καυσίμων άλλων εταιρειών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καζακστανή εταιρεία αναζητά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ευκαιρίες για εξαγορές στην κεντρική Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, επιδιώκει να επεκταθεί στην περιοχή, στοχεύοντας σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Τουρκία, η Σερβία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια.
Οι στόχοι της θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρατήρια καυσίμων, χώρους αποθήκευσης και εταιρείες διανομής.
Τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία της KMGI είναι στη Ρουμανία, δεδομένου ότι κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο στη Rompetrol Rafinare, η οποία είναι ιδιοκτήτρια των διυλιστηρίων Petromidia και Vega και της Rompetrol Petrochemicals.
Το διυλιστήριο Petromidia ωστόσο στη Μαύρη Θάλασσα κατασχέθηκε από τις ρουμανικές αρχές το 2016, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την αρχική ιδιωτικοποίηση της Rompetrol το 2000.
Η KazMunayGaz εξαγόρασε την εταιρεία το 2007.
Πάντως, ενδιαφέρον για την εξαγορά του 51% της KMGI έχει εκφράσει, παρά τα νομικά προβλήματα της εταιρείας, η κινεζική CEFC China Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης