Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Ρουμανία: Διαπραγματεύσεις με την κινεζική Huadian για εργοστάσιο ηλεκτρισμού ισχύος 600 MW

Ρουμανία: Διαπραγματεύσεις με την κινεζική Huadian για εργοστάσιο ηλεκτρισμού ισχύος 600 MW
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας είχε συνάντηση και με τον πρέσβη της Κίνας στο Βουκουρέστι Xu Feihong, με τον οποίο συζήτησαν για τα στρατηγικά ενεργειακά έργα, στα οποία η Ρουμανία και η Κίνα είναι εταίροι.
Η Ρουμανία συνεχίζει επισήμως τις συνομιλίες της με την κινεζική Huadian Engineering για την κατασκευή νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 600 MW στο Rovinari, που βρίσκεται στο ενεργειακό συγκρότημα Oltenia, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.
Ο υπουργός Ενέργειας Toma Petcu μετά τη συνάντηση που είχα με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Jiang Fangshuai δήλωσε, ότι επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το θερμικό εργοστάσιο Rovinari μέχρι το τέλος του 2017, μα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Είπε ακόμη, ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τις αρχές του έτους να γίνει αυτή η συνάντηση, αλλά κάποιες αλλαγές στην διοίκηση της κινεζικής εταιρείας δεν το επέτρεψαν.
Ο Petcu είχε συνάντηση και με τον πρέσβη της Κίνας στο Βουκουρέστι Xu Feihong, με τον οποίο συζήτησαν για τα στρατηγικά ενεργειακά έργα, στα οποία η Ρουμανία και η Κίνα είναι εταίροι.
Όπως είπε ο Ρουμάνος υπουργός «οι δύο πλευρές επιθυμούν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή των μονάδων Cernavoda 3 και 4.
Η συζήτηση περιέλαβε επίσης μια κοινή προσέγγιση για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το θερμοηλεκτρικό σταθμό Rovinari, καθώς και το ενδιαφέρον της Κίνας για την επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με το εργοστάσιο της Tarnita».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης