Τελευταία Νέα
Αμερική

Βενεζουέλα: Αυξήθηκαν οι αποστολές πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Βενεζουέλα: Αυξήθηκαν οι αποστολές πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Ιούλιο
Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε φέτος στο χαμηλότερο σημείο τα τελευταία 27 χρόνια λόγω έλλειψης επενδύσεων και καθυστερήσεων πληρωμών στις επιχειρήσεις πετρελαϊκών υπηρεσιών
Η PDVSA της Βενεζουέλας και οι κοινοπραξίες της απέστειλαν τον προηγούμενο μήνα 638.325 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποσότητες αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τον Ιούνιο λόγω των μεγαλύτερων πωλήσεων αναβαθμισμένου πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώθηκε φέτος στο χαμηλότερο σημείο τα τελευταία 27 χρόνια λόγω έλλειψης επενδύσεων και καθυστερήσεων πληρωμών στις επιχειρήσεις πετρελαϊκών υπηρεσιών, επηρεάζοντας τις εξαγωγές προς πελάτες σε βασικές αγορές συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παρά το γεγονός ότι ο όγκος αργού που στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο ήταν μεγαλύτερος από τον προηγούμενο μήνα, ήταν 22% κάτω σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2016.
Ο κύριος παραλήπτης των αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας τον περασμένο μήνα ήταν η Rafer Valero Energy ακολουθούμενη από την μονάδα επεξεργασίας της PDVSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Citgo Petroleum.
Η PDVSA ενέκρινε νωρίτερα αυτό το έτος μια συμφωνία αναχρηματοδότησης με τη ρωσική εταιρία ενέργειας Rosneft, για τη Citgo.
Όμως, η Citgo ζήτησε την αναβάθμιση του αργού πετρελαίου από τις κοινοπραξίες μεταξύ της PDVSA και των ξένων εταίρων της στην ζώνη Orinoco, η οποία έχει αντισταθμίσει εν μέρει τις χαμηλότερες προμήθειες από τη μητρική της εταιρεία.
Αναβαθμισμένα έλαια είναι αυτά που έχουν υποστεί επεξεργασία σε ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί για να επεξεργάζονται εξαιρετικά βαρύ αργό από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της Venzeuela.
Ένας άλλος σημαντικός αγοραστής αργού της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η εταιρεία Phillips 66.
Η Βρετανία και η Phillips 66 μείωσαν τις αγορές βαρύ πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των λιγότερων βαρελιών που διατίθενται από τη Βενεζουέλα και άλλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ.
Η Phillips 66 μειώνει τις διαφορές μεταξύ βαρέων ακατέργαστων της Λατινικής Αμερικής με ελαφρύτερες ποιότητες πετρελαίου.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης