Αμερική

Ο S.Bannon εκφραστής του εθνικισμού και προστατευτισμού απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο

tags :
Ο S.Bannon εκφραστής του εθνικισμού και προστατευτισμού απολύθηκε από τον Λευκό Οίκο
Σε ένα Κογκρέσο που απομακρύνεται από τον Trump, τα tweets  κατά των ρεπουπλικάνων γερουσιαστών μπορεί να μειώσουν περαιτέρω την επιρροή του καθώς προσπαθεί να προωθήσει διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες τους επόμενους μήνες, ανέφεραν οι ειδικοί
Οι δημόσιες επιθέσεις του προέδρου Donald Trump σε δυο Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω την επιρροή του  στο Κογκρέσο, καθώς ετοιμάζεται εισάγει μια σειρά βασικών πολιτικών συζητήσεων.
H κυριότερη εξέλιξη έχει να κάνει με την αποχώρηση ή μάλλον εκδίωξη του Steve Bannon από τον Λευκό Οίκο.
Ο Steve Bannon ήταν μέχρι τώρα στρατηγικός σύμβουλος, στενός συνεργάτης του Trump και εκφραστής της εθνικιστικής τάσης και αυτής του προστατευτισμού.
Θεωρείται σαν ένας από τους βασικούς συντελεστές που οδήγησε τον Trump στην προεδρία.

Την Τετάρτη το πρωί με tweets,ο Trump "χτύπησε" τους γερουσιαστές Lindsey Graham, R-S.C., και Jeff Flake, R-Ariz.
Αυτά τα μηνύματα ακολουθούν την πρόσφατη δημόσια δήλωση του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell και μια σειρά δηλώσεων στις οποίες οι νομοθέτες του GOP αποστασιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο μετά την απάντησή του σε ένα λευκό εθνικιστικό στη Βιρτζίνια το σαββατοκύριακο.
Οι εντάσεις, σύμφωνα με το CNBC, θα μπορούσαν να αφήσουν το Λευκό Οίκο του Trump με περιορισμένη κυριαρχία στις επικείμενες συζητήσεις πολιτικής ή να οδηγήσουν τους νομοθέτες να αγνοήσουν τις προτάσεις του προέδρου, σύμφωνα με τους παρατηρητές του Κογκρέσου.
Οι σχέσεις του προέδρου με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ειδικότερα, γίνονται όλο και πιο έντονες καθώς το Κογκρέσο σκοπεύει να εγκρίνει την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και να περάσει ένα νομοσχέδιο για τις πιστώσεις, μόλις οι νομοθέτες επανέλθουν τον επόμενο μήνα.
Το GOP σκοπεύει επίσης να εγκρίνει νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του έτους ενώ ο Trump ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την τεράστια χρηματοδότηση υποδομών μετά από αυτό.
"Νομίζω ότι οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο είναι ολοένα και πιο ενοποιημένοι στο στόχο τους να προχωρήσουν μόνοι τους και ουσιαστικά να αγνοήσουν τον Λευκό Οίκο.  Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους Ρεπουμπλικάνους να κινηθούν μόνοι τους. Τα νομοθετικά επιτεύγματα, θα είναι παρά το Trump, όχι λόγω του Trump" δήλωσε ο Greg Valliere, επικεφαλής του Horizon Investments, ο οποίος παρακολουθεί την Ουάσινγκτον για τους επενδυτές.
Ο πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές   με  tweets.
Πρώτα χτύπησε τη "δημοσιότητα που επιδιώκει" τον Graham, αφού η γερουσιαστής επέκρινε τα φλογερά σχόλια του Τρίτη σχετικά με μια εθνικιστική επίθεση που σκότωσε ένα άτομο και άφησε πολλούς άλλους τραυματίες.
Ο Trump φαίνεται να υποδηλώνει την ισοδυναμία μεταξύ των λευκών εθνικιστών και των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται εναντίον τους.
Ο Graham απάντησε, λέγοντας στο Trump ότι "λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρισθήκατε  την τραγωδία Charlottesville, λαμβάνετε τώρα έπαινο από μερικά από τα πιο ρατσιστικά και μίσος γεμάτα άτομα και ομάδες στη χώρα μας".
"Για χάρη του έθνους μας παρακαλώ διορθώστε το αυτό", ανέφερε  ο Graham. "Η ιστορία μας παρακολουθεί όλους".
Λίγο μετά το χτύπημα του Graham, ο Trump δημοσίευσε για την Kelli Ward, την υποψήφια  να τρέχει καμπάνια εναντίον του Flake για την έδρα του το επόμενο έτος.
Ο Trump αποκάλεσε τον Flake "τοξικό", "αδύναμο στα σύνορα" και το έγκλημα, και "μη παράγοντας στη Γερουσία."
Ο Flake έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο που επικρίνει τον Trump για αυτά που συμβαίνουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Τουλάχιστον δύο γερουσιαστές του GOP - ο John McCain της Αριζόνα και ο Bob Corker του Tennessee - υποστήριξαν τον Flake μετά το τιτίβισμα του Trump.
Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας Flake δήλωσε: "Δεν εξυπηρετείτε η  Αριζόνα κόβοντας τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, D.C. Γι 'αυτό ο γερουσιαστής  Flake θα αγωνίζεται πάντα για τους ανθρώπους της πολιτείας μας".
Μετά την κριτική για τους Graham, Flake και McConnell, ο Trump πέρασε και σε γερουσιαστές που υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα του.
Τόσο ο Graham όσο και ο Flake έχουν ψηφίσει για τα περισσότερα θέματα τη θέση του προέδρου με περίπου 92% και 94%, αντίστοιχα, σύμφωνα με το FiveThirtyEight.
Ο McConnell - που ο Trump έχει επανειλημμένα εκνευρισθεί μετά την αποτυχία να περάσει ένα νομοσχέδιο κατάργησης του Obamacare - έχει ψηφίσει τη θέση του προέδρου με περίπου 96%.
Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές είχαν ήδη αρχίσει να αγνοούν τις προτάσεις του Trump για το πώς να κάνουν τη δουλειά τους.
Μετά από τις προσπάθειες να καταργήσει και να αντικαταστήσει το Obamacare που απέτυχε στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Trump κάλεσε επανειλημμένα τους γερουσιαστές να συνεχίσουν να προσπαθούν.
Μετατόπισαν σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον στη φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας για την υγειονομική περίθαλψη διεξάγει ακροάσεις τον επόμενο μήνα σχετικά με τρόπους σταθεροποίησης του Obamacare.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης