Δελτία Τύπου

Ημερίδα για τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις

Ημερίδα για τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις
Περισσότεροι από δεκαπέντε (15) ειδικοί θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους για τον γεωστρατηγικό και εμπορικό κλίμα και μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας
Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα των επενδύσεων στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα με κύριο θέμα: «Ο ρόλος Ελλάδας & Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Ως το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς δεξαμενής σκέψης της ΙΑΕΕ, με έδρα στις ΗΠΑ και παραρτήματα σε όλες τις σημαντικές από πλευράς Ενέργειας χώρες του κόσμου, η ΗΑΕΕ (www.haee.gr) ενημερώνει και διευκολύνει σε πάγια βάση τη διεθνή κοινότητα και τους επενδυτές περί των υπό διερεύνηση, αλλά και των ήδη υλοποιούμενων προγραμμάτων τα οποία αφορούν στους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα..
Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της ανάγκης επικαιροποίησης της ενημέρωσης επί των νέων εξελίξεων και προοπτικών των ανωτέρω αλληλο-επηρεαζόμενων και στενά συνεργαζόμενων μεταξύ τους χωρών, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος Ελλάδας & Κύπρου στη ΝΑ Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 13:30, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens.
Η παρατηρούμενη κατακόρυφη αύξηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για επενδυτικά προγράμματα όπως ο EastMed, EuroAsia Interconnector, IGB, Σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης, ΤΑΡ, καθώς και η επικείμενη έναρξη ερευνών για νέα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο από γνωστές εταιρείες του εξωτερικού όπως πολύ πιθανόν η Exxon Mobil, Total, Edison κλπ,. απαιτούν συνεχή ενημέρωση των διεθνών παραγόντων και ευρύτερη προβολή στο εξωτερικό.
Το παράδειγμα της Κύπρου, που πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σαν "οδικός χάρτης" για την ελληνική Πολιτεία και αγορά, θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης. Τα σχέδια και τρέχοντα προγράμματα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της Energean Oil & Gas και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενδιαφέρουν άμεσα τους ξένους επενδυτές και θα εξεταστούν λεπτομερώς, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τις ανάλογες δραστηριότητες στην Κύπρο.
Περισσότεροι από δεκαπέντε (15) ειδικοί θα ανταλλάξουν τις απόψεις τους για τον γεωστρατηγικό και εμπορικό κλίμα και μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας και θα εξεταστεί ο ρόλος των γειτονικών χωρών, όπως της Τουρκίας, Ισραήλ, Λιβάνου, Αιγύπτου και των λοιπών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης