Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Την απελευθέρωση» των προφυλακισθέντων μελών της καταλανικής ηγεσίας απαίτησε ο Puigdemont

tags :
Την απελευθέρωση» των προφυλακισθέντων μελών της καταλανικής ηγεσίας απαίτησε ο Puigdemont
Ένταλμα εναντίον και τεσσάρων μελών της κυβέρνησης
Upd Tην αποφυλάκιση των υπουργών και του αντιπροέδρου, ζήτησε με διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας    
Την απελευθέρωση των οχτώ πρώην μελών του υπουργικού συμβουλίου της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, που νωρίτερα σήμερα (02/11/2017) η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκισή τους, απαίτησε ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont.
«Ως πρόεδρος της νόμιμης κυβέρνησης της Καταλονίας, απαιτώ την αποφυλάκιση των συμβούλων (υπουργών) και του αντιπροέδρου Oriol Junqueras», δήλωσε σε διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Puigdemont, από το Βέλγιο όπου βρίσκεται.
Νωρίτερα Ισπανός δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας, Carles Puigdemont, και τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του που έφυγαν μαζί του και βρίσκονται στο Βέλγιο, όπως ανέφερε η καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia».
Σύμφωνα με το «Reuters», μια εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι εκδόθηκε ένταλμα.
Νωρίτερα, ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας είχε ζητήσει την έκδοση του εντάλματος, καθώς ο Puigdemont και οι τέσσερις πρώην υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήτευσή τους.
Παράλληλα, η δικαστής διέταξε την προφυλάκιση εννέα μελών του υπουργικού συμβουλίου του Puigdemont, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησής του, Oriol Junqueras.
Ο ένας από τους εννέα πρώην υπουργούς, ο Santi Vila, που παραιτήθηκε πριν κηρυχθεί μονομερώς η ανεξαρτησία, την περασμένη Παρασκευή (27/10), και πιέζει ώστε να βρεθεί μια διέξοδος μέσω διαπραγματεύσεων, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης