Αυστραλία

Η BP επεκτείνεται στη λιανική καυσίμων της Αυστραλίας εξαγοράζοντας την Woolworths

Η BP επεκτείνεται στη λιανική καυσίμων της Αυστραλίας εξαγοράζοντας την Woolworths
Ο Βρετανικός κολοσσός εξαγόρασε έναντι 1,29 δισ. δολαρίων την εταιρεία λιανικής πώλησης καυσίμων Woolworths στην Αυστραλία.
Ο ενεργειακός κολοσσός BP μετά το διυλιστήριο πετρελαίου Kwinana στη Δυτική Αυστραλία και τη συμμετοχή της στην εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην περιοχή North West Shelf, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αυστραλία εξαγοράζοντας έναντι 1,29 δισ. δολαρίων την εταιρεία λιανικής πώλησης καυσίμων Woolworths Ltd.
Με τη συμφωνία αυτή ο Βρετανικός κολοσσός προσθέτει 527 νέα πρατήρια στο χαρτοφυλάκιο του στην Αυστραλία.
Αυτή δεν είναι η μοναδική επένδυση στην οποία προχωρά η BP το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal καθώς μόλις πριν από ένα μήνα επένδυσε 1 δισ. δολάρια στην εξερεύνηση ενός τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Αφρικής και αγόρασε έναντι 2,2 δισ. δολάρια μερίδιο σε κοίτασμα πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με την WSJ, η απόφαση της BP να ενισχύσει την παρουσία της στην λιανική πώληση καυσίμων στην Αυστραλία, σηματοδοτεί μια διαφορετική προσέγγιση από πολλούς μεγάλους ανταγωνιστές της, που έχουν πουλήσει τις επιχειρήσεις τους λιανικής καυσίμων και εμπορίας πετρελαιοειδών στην Αυστραλία, για να επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις εξερεύνησης και παραγωγής, που πιστεύουν ότι προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης