Αυστραλία

Αυστραλία: Τα σχέδια για την ενεργειακή ασφάλεια έδωσαν προβάδισμα στον Turnbull

Αυστραλία: Τα σχέδια για την ενεργειακή ασφάλεια έδωσαν προβάδισμα στον Turnbull
Το πρόγραμμα για την ενίσχυση του υδροηλεκτρικού σταθμού Snowy Hydro ικανοποίησε βιομηχανία και ψηφοφόρους
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull  στην Αυστραλία περιόρισε τη διαφορά  με την αντιπολίτευση μετά την ανακοίνωση μέτρων για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας εν μέσω ελλείψεων στο ηλεκτρικό δίκτυο της Αυστραλίας  σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Bloomberg.
Ο Φιλελεύθερος Εθνικός Συνασπισμός περιόρισε τη διαφορά κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες – 48% έναντι 52%-  σε σύγκριση με τις 10 μονάδες που είχε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Newspoll που δημοσιεύθηκε στην αυστραλιανή εφημερίδα σήμερα Δευτέρα 20/3/2017.
Η ώθηση στον Turnbull έρχεται αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά του την περασμένη εβδομάδα για την ενίσχυση της δυναμικότητας κατά 50% του μεγαλύτερου έργου υδροηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και τους περιορισμούς της προσφοράς.
Ο Turnbull ζήτησε από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Royal Dutch Shell Plc και η Exxon Mobil Corp. την περασμένη εβδομάδα να αυξήσουν την παραγωγή φυσικού αερίου εν μέσω ανησυχιών ότι οι  συσκοτίσεις που μαστίζουν τη Νότια Αυστραλία μπορεί να επηρεάσουν και  άλλες περιοχές λόγω των πιέσεων στο εθνικό ενεργειακό δίκτυο.
Η υπόσχεση του Turnbull για έργο ύψους  $ 2.000.000.000 ($ 1,5 δισ) που θα αφορά την επέκταση της υδροηλεκτρικής μονάδας Snowy Hydro - έγινε ευνοϊκά δεκτή από την βιομηχανία.
Ο Turnbull υπερίσχυσε του ηγέτη των Εργατικών Bill Shorten ως προτιμώμενος πρωθυπουργός, κατά 43% έναντι 29% - ποσοστό διπλάσιο από  τον περασμένο μήνα. Η έρευνα έγινε σε 1.819 ψηφοφόρους, διενεργήθηκε μεταξύ 16 έως 19 Μαρ, και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2,3 ποσοστιαίες μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης