Δελτία Τύπου

Άσκηση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου

Άσκηση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στον ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου
Η άσκηση θα περιλαμβάνει περιστατικά επικοινωνιακών δυσλειτουργιών, διασώσεων, κατάσβεσης πυρκαγιάς, μετάγγισης πετρελαίου από δεξαμενή σε δεξαμενή και διαδικασίες ασφαλούς κράτησης των μονάδων.
Άσκηση πλήρους κλίμακας σε εφαρμογή των απαιτήσεων του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ) που εφαρμόζει η ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις της, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου με την κωδική ονομασία «ΧΙΜΑΙΡΑ 2017».
Η άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, θα διεξαχθεί σε χώρους των εγκαταστάσεων του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου και θα περιλαμβάνει περιστατικά επικοινωνιακών δυσλειτουργιών, διασώσεων, κατάσβεσης πυρκαγιάς, μετάγγισης πετρελαίου από δεξαμενή σε δεξαμενή και διαδικασίες ασφαλούς κράτησης των μονάδων.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με παρουσία και συμμετοχή εξυπηρετούμενου πλοίου.
Εκτός από το προσωπικό του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου στην άσκηση συμμετέχουν το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής.
Στόχοι της άσκησης είναι:
- Η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων.
- Η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών του ΣΑΕΚ του ΑΗΣ Κερατέας - Λαυρίου κατά την εφαρμογή του.
- Η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ομάδων δράσης του ΣΑΕΚ και των εμπλεκόμενων φορέων.
- Η δοκιμασία και ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής, του εξοπλισμού και των μέσων που διατίθενται.
- Ο έλεγχος επικοινωνιών.
- Ο έλεγχος πρώτης ανταπόκρισης των εξωτερικών φορέων.
- Ο έλεγχος της δυνατότητας ταχείας και ομαλής αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας του ΑΗΣ Κερατέας - Λαυρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης