Αυστραλία

Joyce: O άνθρακας να παραμείνει στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας

Joyce: O άνθρακας να παραμείνει στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας
"Eάν ο άνθρακας καταργηθεί, τότε οι τηλεοράσεις σας και τα φώτα θα πρέπει να σβήσουν" είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Ο Barnaby Joyce, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, δήλωσε ότι η ενέργεια από άνθρακα πρέπει να παραμείνει στο ενεργειακό μείγμα της Αυστραλίας για το προσεχές μέλλον.
Δεν απέκλεισε μάλιστα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Turnbull να χρηματοδοτήσει μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας άνθρακα.
Σε συνέντευξή του στο ABC, ο ηγέτης των Εθνικών δήλωσε ότι "εάν ο άνθρακας καταργηθεί, τότε οι τηλεοράσεις σας και τα φώτα θα πρέπει να σβήσουν".
Σύμφωνα με τον Guardian, η Αυστραλία θα πρέπει να εξετάσει την ανακαίνιση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που βρίκσονται κοντά στο τέλος της ζωής τους, είπε, και εάν υπήρχε μια πρόταση για την κατασκευή νέων εργοστασίων, τότε «δεν θα αποκλείσαμε τις συζητήσεις».
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ξεχωριστής τηλεοπτικής συνέντευξης, ο υπουργός Ενέργειας της Αυστραλία Josh Frydenberg ήταν επιφυλακτικός να στηρίξει την κρατική χρηματοδότηση για έναν νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης