Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P, πτώση 0,03% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,16% για τον S&P, πτώση 0,03% για τον Nasdaq

124 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή,με τον Dow Jones να καταγράφει ακόμα μια κερδοφόρα συνεδρίαση.


Ο Dow σημείωσε άνοδο 124 μονάδων, ή 0,32% στις 39.512 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,16% στις 5.222 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,56% στις 716,41 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,03% στις 16.340 μονάδες.

Η 3Μ σημείωσε μία από τις καλύτερες επιδόσεις του Dow, καθώς οι μετοχές του κατασκευαστή αυξήθηκαν περίπου 1,9% μετά από μια αναβάθμιση από την HSBC.

Τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής αντανακλούν μια μεγάλη άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Η προκαταρκτική μέτρηση του Μαΐου για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έφτασε στο 67,4, πολύ κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 76 και σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο του σε περίπου έξι μήνες.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι «ο πληθωρισμός δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Brian Nick, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός στο Macro Institute.

Η πορεία μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve θα επηρεαστεί περαιτέρω από το πόσο μεγάλη επιβράδυνση παρατηρείται στις καταναλωτικές δαπάνες και στις προσλήψεις, πρόσθεσε ο Nick.
Οι επενδυτές ήταν πιο αισιόδοξοι τον τελευταίο καιρό αφού η Federal Reserve ανέφερε ότι η επόμενη κίνηση δεν είναι πιθανό να είναι μια αύξηση, υποδεικνύοντας ένα ανώτατο όριο στα επιτόκια που θα μπορούσε να είναι ανοδικό για τις μετοχές. Μια ισχυρή σεζόν αποτελεσμάτων, καθώς και ορισμένα πιο ήπια δεδομένα για την εργασία, ενίσχυσαν επίσης την εμπιστοσύνη για μείωση των επιτοκίων, υποστηρίζοντας τις προοπτικές των μετοχών.
Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow κέρδισε 2,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ήταν υψηλότερα κατά 1,8% και 1%, αντίστοιχα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς τα σχόλια των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη ζήτηση από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αργού στον κόσμο.

Περί τις 22:35 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,14%, στα 82,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate κατέγραφε απώλειες 1,12%, στα 78,38 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης