Politics & Business

Δούρου: Επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα για τα υπεράκτια

Δούρου: Επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα για τα υπεράκτια
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε μαζί με ακόμα 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με την οποία ανέδειξε την προβληματική στάση που αποτυπώθηκε στην απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

«Πιστή στην αναθεωρητική ατζέντα της η Τουρκία αμφισβητεί απροσχημάτιστα το καθεστώς στο Αιγαίο και την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών, των νησίδων και των βραχονησίδων του» ανέφερε η κα Δούρου στην ερώτηση.

«Η συστηματική επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίζει τις επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές τουρκικές προκλήσεις, σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των διμερών σχέσεων και τη συνεχιζόμενη ΙΧ εξωτερική πολιτική, συνιστά επικίνδυνη και ανεύθυνη επιλογή και μάλιστα ενόψει και της επερχόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία» συμπλήρωσε η Ρένα Δούρου, καλώντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ να απαντήσει στη βάση ποιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων απέναντι στη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας . 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης