Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,8% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

235 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας ανέκαμψαν και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μειώθηκαν.


O Dow Jones κέρδισε 253 μονάδες, ή 0,67% στις 38.239 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,87% στις 5.010 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,59% στις 730,25 μονάδες.
O Nasdaq κέρδισε 1,11% στις 15.451 μονάδες

Η Nvidia της τεχνητής νοημοσύνηςανέβηκε 4%, ανακάμπτοντας από το sell-off σχεδόν 14% και τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Arm Holdings ανέκαμψε επίσης περισσότερο από 6% τη Δευτέρα.

Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από 1% αφού το Ιράν δήλωσε ότι δεν θα κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ. Οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να συμβάλουν στον πληθωρισμό, οδηγώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να σταματήσει τη μείωση των επιτοκίων.

«Υπάρχουν πιθανώς δύο δυναμικές πίσω από τον καλύτερο τόνο στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές… την πτώση των τιμών του χρυσού, του πετρελαίου και τη σταθερότητα (και όχι την άνοδο) του δολαρίου», δήλωσε ο Thierry Wizman, παγκόσμιος στρατηγός FX και επιτοκίων στη Macquarie. «Πρώτον, η ανησυχία για έναν επεκτεινόμενο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχει ξεθωριάσει. Η απομάκρυνση από μια ευρύτερη ανάφλεξη και η επιστροφή σε έναν σκιώδη πόλεμο είναι πιθανώς ο λόγος που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα ».

Εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Tesla, Meta Platforms, American Airlines, Microsoft και Alphabet θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ αναμένεται να σημοσιοποιηθούν την Πέμπτη και μια βασική ένδειξη για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, όταν το Υπουργείο Εμπορίου ανακοινώσει τα στοιχεία του δείκτη τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάρτιο. Ο αποπληθωριστής PCE είναι ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Fed.
Η Fed θα συνεδριάσει ξανά από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης