Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυτή είναι η ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί σε πιλοτικό πλωτό αιολικό έργο στη Γαλλία

Αυτή είναι η ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί σε πιλοτικό πλωτό αιολικό έργο στη Γαλλία
Στην Asso.subsea, με έδρα την Ελλάδα, ανατέθηκαν όλες οι θαλάσσιες εργασίες
Η Asso.subsea, με έδρα την Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης των καλωδίων για το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο Provence Grand Large στη Γαλλία, ενώ έχει αναλάβει και τη συντήρησή τους.

Σύμφωνα με το Offshore Energy, το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο Provence Grand Large βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τις ακτές της Μεσογείου, σε μια τοποθεσία βάθους 100 μέτρων.

Το πιλοτικό αυτό αιολικό έργο διαθέτει τρεις ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 8 MW, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε πλωτήρες με τεντωμένη γραμμή και έχουν σχεδιαστεί από την SBM Offshore και την IFP Energies Nouvelles.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2023.

Στην Asso.subsea ανατέθηκαν όλες οι θαλάσσιες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μελέτης, της φόρτωσης των καλωδίων εξαγωγής και των δυναμικών καλωδίων μεταξύ των συστοιχιών, της προετοιμασίας της διαδρομής, της εγκατάστασης των καλωδίων και της διαμόρφωσης του χαλαρού κύματος, της ταφής και της προστασίας, μαζί με τις εργασίες οριζόντιας κατευθυνόμενης γεώτρησης (HDD) για το σημείο προσγείωσης.

Το έργο διευθύνεται από την EDF

Καλύπτοντας μια απόσταση καλωδίων περίπου 21.000 μέτρων, η εταιρεία συνέδεσε τις πρώτες πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της Γαλλίας με τον σταθμό Port-Saint-Louis-du-Rhône, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια ισοδύναμη με την κατανάλωση 45.000 ανθρώπων.

Για τις εργασίες αυτές, η Asso.subsea χρησιμοποίησε το πλοίο τοποθέτησης καλωδίων (CLV) Atalanti, το οποίο μετατράπηκε σε αυτόν τον τύπο ειδικά για το έργο αυτό, προκειμένου να δημιουργήσει τον απαιτούμενο διάδρομο για τη δυναμική εγκατάσταση του καλωδίου.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εργασιών χρησιμοποιήθηκε το σκάφος υποστήριξης εκσκαφής τάφρων (TSV) Argo, συμπεριλαμβανομένου του AssoJet III Mk2, της τελευταίας προσθήκης στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με τα εκτοξευόμενα ROV με συνολική ισχύ 1,5 kW, προσαρμοσμένα για εργασίες υποθαλάσσιας ταφής σε βαθιά νερά.

Τα καλώδια μεταξύ των συστοιχιών, τα καλώδια εξαγωγής και τα χερσαία καλώδια παρασχέθηκαν από τον όμιλο Prysmian στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη με τους κατασκευαστές το 2019.

Το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο Provence Grand Large 24 MW διευθύνεται από την EDF Renewables σε συνεργασία με την Enbridge Éolien France 2 S.à.r.l, θυγατρική της Enbridge Inc. και την CPP Investments.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης