Αναλύσεις

Statoil: Η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου θα ωθήσει τις τιμές στα 60 δολάρια το 2017

Statoil: Η εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου θα ωθήσει τις τιμές στα 60 δολάρια το 2017
Σύμφωνα με τον CEO της Statoil «θα υπάρξει μεταβλητότητα και σε κάποιο σημείο θα δούμε να οδηγούμαστε σε υψηλότερες τιμές εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων»
Η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά πετρελαίου θα αλλάξει νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν, λόγω της μείωσης της συνολικής παραγωγής του ΟΠΕΚ, με αποτέλεσμα οι τιμές να κινηθούν προς τα 60 δολάρια το βαρέλι το 2017, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Νορβηγικής Statoil, Eldar Saetre.
Με αφορμή την άνοδο της τιμής του Brent έως και τα 55 δολάρια το βαρέλι μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ο Saetre είπε στο Reutersότι «αυτό σημαίνει, ότι η επανεξισορρόπηση της αγοράς μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν».
Συμπλήρωσε δε, ότι «ουσιαστικά έχει φανεί, ότι η αναπροσαρμογή των τιμών θα ξεκινήσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2017».
Σύμφωνα με τον CEO της Statoil «θα υπάρξει μεταβλητότητα και σε κάποιο σημείο θα δούμε να οδηγούμαστε σε υψηλότερες τιμές εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων», προσθέτοντας ότι η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ δεν θα είναι αρκετή, για να αντισταθμίσει τις ιστορικά χαμηλές επενδύσεις παγκοσμίως.
«Κάποια στιγμή θα δούμε τιμές υψηλότερες από 60 δολάρια το βαρέλι, λόγω των αναβαλλόμενων επενδύσεων, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί το 2017» είπε κλείνοντας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης