Ενέργεια

Η Neptune Energy βλέπει καθυστέρηση στην έναρξη του πετρελαϊκού πεδίου Fenja

Η Neptune Energy βλέπει καθυστέρηση στην έναρξη του πετρελαϊκού πεδίου Fenja
Η έναρξη της παραγωγής αναμένεται τώρα το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Η παραγωγή στο πεδίο πετρελαίου και φυσικού αερίου Fenja στα ανοικτά της Νορβηγίας θα καθυστερήσει λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται ως αποτέλεσμα της επιδημίας COVID-19, ανακοίνωσε η εταιρεία Neptune Energy την Τρίτη 28.4.2020.

Η Fenja είναι το πρώτο έργο που η Neptune Energy πρόκειται να λειτουργήσει στη Νορβηγία, αντί να είναι μόνο συνεργάτης, με περίπου 97 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (boe) σε ανακτήσιμους πόρους και αναμενόμενη παραγωγή 40.000 boe την ημέρα.

«Οι διαδικασίες γεώτρησης του Fenja έχουν τροποποιηθεί για να αντιμετωπισθούν οι καθυστερήσεις που προκύπτουν από τον αντίκτυπο του COVID-19 με τους συνεργάτες αδειών να επιλέγουν να πραγματοποιήσουν γεώτρηση σε τρεις φάσεις τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα, η έναρξη της παραγωγής αναμένεται τώρα το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αντί για το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που υποστηρίζεται από τον πρώην αφεντικό της Centrica, Sam Laidlaw, κατέχει το 30% στο Fenja, ενώ οι συνεργάτες της, η θυγατρική της Eni, Vaar Energi, 45%, η Suncor 17,5% και η DNO 7,5%.

Η εταιρεία σκέφτεται επίσης να καθυστερήσει κάποια γεωτρήσεις, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη αποφάσεις, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η Neptune Energy σχεδίαζε να δραστηριοποιηθεί συνολικά σε πέντε πηγάδια εξερεύνησης, συμπεριλαμβανομένων τριών που θα λειτουργούσε, εκτός της Νορβηγίας το 2020.

Η Neptune Energy ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες για αναπτυξιακά έργα κατά περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια και ότι δεν θα καταβάλει μέρισμα στους ιδιοκτήτες της Carlyle και CVC Capital Partners.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης