Τελευταία Νέα

Η Masdar διερευνά το ενδεχόμενο έργων αποθήκευσης με υδρογόνο

Η Masdar διερευνά το ενδεχόμενο έργων αποθήκευσης με υδρογόνο

Η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) εξετάζει συνεργασία με την Emirates Global Aluminium (renews)

Η Abu Dhabi Future Energy Company PJSC - Masdar και η Emirates Global Aluminium (EGA), πρόκειται να διερευνήσουν την κοινή ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με πιθανή αποθήκευση μπαταριών και πράσινη παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου.

Σύμφωνα με το renews.biz, στόχος της πρωτοβουλίας θα είναι η υποστήριξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της εταιρείας αλουμινίου EGA στα ΗΑΕ, καθώς και τυχόν μελλοντικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης διεθνώς για να βρουν ευκαιρίες μέσω των οποίων η Masdar θα υποστηρίξει την EGA για την τροφοδοσία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής αλουμινίου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η παραγωγή αλουμινίου είναι ενεργοβόρα και η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της παγκόσμιας βιομηχανίας αλουμινίου.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Mohamed Al Ramahi (Διευθύνων Σύμβουλος της Masdar) δήλωσε:

«Η Masdar είναι περήφανη που συνεργάζεται με την EGA για να βοηθήσει στην αφαίρεση του άνθρακα από τη διαδικασία παραγωγής αλουμινίου.

Ισχυρές συνεργασίες όπως αυτή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος για να επιταχύνει την πορεία μας προς το «καθαρό» μηδέν.

Όταν οι οργανισμοί συνδυάζουν τις γνώσεις και τους πόρους τους για να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τον άνθρακα ζωτικής σημασίας βιομηχανίες, όχι μόνο προστατεύουμε το περιβάλλον αλλά ενισχύουμε επίσης την οικονομία. Αυτό είναι ο πυρήνας της αποστολής μας στη Masdar.

Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω συναρπαστικές προτάσεις για τις διεθνείς αγορές για να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά οφέλη από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

 

Ο Abdulnasser Bin Kalban (Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Global Aluminium) πρόσθεσε:

«Το αλουμίνιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε ολόκληρη την οικονομία, γι' αυτό η ζήτηση για αυτό το μέταλλο έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί έως και 80% έως το 2050.

Η εκπλήρωση αυτού του δυναμικού εξαρτάται από το πόσο βιώσιμα κατασκευάζεται το αλουμίνιο.

Η συμμαχία της EGA με τη Masdar, έναν άλλο βιομηχανικό πρωταθλητή των ΗΑΕ και παγκόσμιο ηγέτη στην καθαρή ενέργεια, θα πρέπει να ξεκλειδώσει ευκαιρίες για απαλλαγή από τις υφιστάμενες δραστηριότητές μας, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω επέκτασης της παραγωγής ηλιακού αλουμινίου CelestiAL και διασφάλισης ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Εξερευνούμε ήδη ευκαιρίες μαζί και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Masdar τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσο και σε όλο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης