Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,21% για τον S&P και 0,12% για τον Nasdaq  

Wall Street:Πτώση 0,21% για τον S&P και 0,12% για τον Nasdaq   

63 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς  ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell είπε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν υψηλά.

 Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 63 μονάδες, ή 0,17% στις 37.798 μονάδες
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,21% στις 5.051 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,89% στις 721,88 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε  0,12% στις 15.865 μονάδες. 

 Οι μετοχές ήταν ασταθείς στις απογευματινές συναλλαγές αφού ο Powell είπε ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομικής πολιτικής πρέπει να παραμείνει σε ισχύ εν μέσω παγωμένων τιμών.

«Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν σταθερή ανάπτυξη και συνεχή ισχύ στην αγορά εργασίας, αλλά και έλλειψη περαιτέρω προόδου μέχρι στιγμής φέτος για την επιστροφή στον στόχο μας για τον πληθωρισμό 2%,» δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ.

Ωστόσο, ο Dow ενισχύθηκε από το ράλι της UnitedHealth άνω του 5% χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο ενώ η Johnson & Johnson υποχώρησε σχεδόν 2% μετά τα μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η Morgan Stanley σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% αφού ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών. η τράπεζα της Αμερικής υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά την ανακοίνωση των κερδών και των εσόδων.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής έχουν δώσει στη Wall Street λόγους αισιοδοξίας στις αρχές της νέας σεζόν εταιρικών κερδών. Από το λιγότερο από το 10% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 που έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία, σχεδόν 4 στις 5 έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις της συναίνεσης της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Αλλά τα υψηλότερα επιτόκια επιβάρυνan τους επενδυτές. Η απόδοση  του 2ετούς  κτινάχθηκε πάνω από το 5% την Τρίτη μετά τις δηλώσεις του

Οι traders  παρακολούθησαν επίσης τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στο Ισραήλ το Σάββατο. Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE, που συνήθως αναφέρεται ως ο μετρητής φόβου, κινήθηκε γύρω στο 19 αφού εμφανίστηκε στην προηγούμενη συνεδρία.

Ο Dow έχει διαγράψει τα περισσότερα από τα κέρδη του το 2024, μια σημαντική ανατροπή δεδομένου ότι πλησίασε τις 40.000 μόλις εβδομάδες πριν.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης