Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,22% για τον S&P και 0,52% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,22% για τον S&P και 0,52% για τον Nasdaq
24 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, η οποία βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει το μεγαλύτερο σερί απωλειών φέτος.


Ο Dow Jones κέρδισε 24 μονάδες, ή 0,06% στις 37.777 μονάδες
Ο S&P 500 έχασε 0,22% στις 5.011 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,19% στις 718,20 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,52% στις 15.601 μονάδες.

Κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, ο S&P 500 έκανε ράλι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, για να εγκαταλείψει στη συνέχεια τα κέρδη του πριν από το κλείσιμο.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq φλέρταραν την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Για τον S&P 500, είναι το πρώτο σερί απωλειών αυτού του μήκους από τον Οκτώβριο, λίγο πριν ξεκινήσει η τρέχουσα ανοδική αγορά και είναι το μεγαλύτερο σερί για τον Nasdaq από τον Ιανουάριο.
Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, ενώ ο Dow υποχώρησε 0,6% για την ίδια περίοδο.Ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα. Αυτό βάζει τον δείκτη σε ρυθμό για την τέταρτη συνεχόμενη βδομάδα, που θα σήμαινε το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι κινήσεις έρχονται κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου δεύτερου τριμήνου στη Wall Street, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν τον Απρίλιο. Αυτή η υποχώρηση οφείλεται εν μέρει στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Αυτό ήταν ένα από τα πιο ευρέως διαφημιζόμενα pullbacks που είχαμε», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός σύμβουλος της LPL Financial. Τώρα, «αυτό που προσέχουμε… είναι αν θα δούμε χαμηλότερα χαμηλά ή όχι».

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Πάνω από το 12% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν πλέον προχωρήσει σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με το FactSet. Από αυτές που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, το 73% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης