Διεθνή

Παγκόσμια ανησυχία για αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Παγκόσμια ανησυχία για αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, η οποία δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί... ακόμα και σήμερα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με την πολεμική αεροπορία της χώρας να βρίσκεται σε για να πραγματοποιήσει τα αντίποινα στο έδαφος της ισλαμικής δημοκρατίας.

 
Σύμφωνα με το www.bankingnews.gr, το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές πως θα απαντήσει στην πρωτοφανή επίθεση με περισσότερους από 400 πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου το Ιράν, αν και το βασικό ερωτηματικό είναι το πότε και πώς αυτή θα εκδηλωθεί.
Η απάντηση του Ισραήλ θα κρίνει το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, καθώς ανάμεσα στα διάφορα σενάρια σχετικά με τους πιθανούς στόχους, είναι και οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Και είναι προφανές πως μια τέτοιου είδους επίθεση θα κλιμακώσει την ένταση σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα όχι μόνο για το Ισραήλ και το Ιράν αλλά και για τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
Για αυτό το λόγο και οι σύμμαχοι του Ισραήλ, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη  αλλά και μεγάλοι παίκτες, όπως η Κίνα και η Ρωσία, πιέζουν το Ισραήλ έτσι ώστε η απάντηση του να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη και το κυριότερο, να μην πλήξει το ιρανικό έδαφος δεδομένου ότι το Ιράν έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, η απάντηση του θα είναι πολύ πιο μαζική και ισχυρή.


Έτοιμα τα σχέδια της επίθεσης


 

 
 
 
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης