Ναυτιλία

Β. Μαρινάκης: Ολοκληρώνεται η πώληση των κοντέινερ από την Capital

Β. Μαρινάκης: Ολοκληρώνεται η πώληση των κοντέινερ από την Capital

Η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση τριών πλοίων μεταφορικής ικανότητας 10.000 Teu

Η Capital Product Partners L.P του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς πλέον εστιάζει την προσοχή της στην αγορά μεταφορέων LNG.

Τα πλοία M/V Athos, M/V Aristomenis και M/V Athenian, χωρητικότητας 10.000 TEU και κατασκευής 2011, αναμένεται να παραδοθούν στον νέο τους ιδιοκτήτη τον Απρίλιο του 2024.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στις 13 Νοεμβρίου 2023 για τη στρατηγική της στροφή προς τους μεταφορείς LNG.

Σύμφωνα με το mononews.gr, ως μέρος της εξαγοράς 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία ανακοίνωσε την εστίασή της σε πλοία LNG και την πρόθεσή της να εκχωρήσει τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Μετά την πώληση του M/V Akadimos στις 8 Μαρτίου 2024, η εταιρεία έχει πλέον ολοκληρώσει την πώληση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και έχει συνάψει συμφωνίες για την πώληση δύο ακόμη πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Panamax και τριών Neo-Panamax.

Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα μετρητών από την πώληση αυτών των επτά σκαφών εκτιμάται ότι είναι περίπου 272,5 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους, τα καθαρά έσοδα αναμένεται να είναι περίπου 182,5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: investing.com

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης