Περιβάλλον

Σκυλακάκης: Διμερής συνάντηση με τον Υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας, S. Shuxian

Σκυλακάκης: Διμερής συνάντηση με τον Υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας, S. Shuxian
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχει ο κ. Σκυλακάκης, με αφορμή το 9ο «Our Ocean Conference»
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, με τον Υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας, κ. Sun Shuxian.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχει ο κ. Σκυλακάκης, με αφορμή το 9ο «Our Ocean Conference», το οποίο φιλοξενεί η Ελλάδα 16-17 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων υποθέσεων, η οποία υλοποιείται κυρίως μέσω κοινών προγραμμάτων κινεζικών ωκεανογραφικών Ινστιτούτων, με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ως υποσχόμενοι τομείς διμερούς συνεργασίας αναφέρθηκαν η υπεράκτια αιολική ενέργεια, η κυματική ενέργεια, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των θαλάσσιων πάρκων και η προστασία των δασών.

Τέλος, ο κινέζος Υφυπουργός επέδωσε επίσημη πρόσκληση στον κ. Σκυλακάκη για συμμετοχή σε Διεθνές Συμπόσιο για την Ημέρα των Ωκεανών, στις 8 Ιουνίου 2024, στην πόλη Xiamen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης