Ανανεώσιμες

EDP: Δημιουργία μονάδων για το πράσινο υδρογόνο και την αποθήκευση ενέργειας

EDP: Δημιουργία μονάδων για το πράσινο υδρογόνο και την αποθήκευση ενέργειας
Η αγορά πράσινου υδρογόνου αντιπροσωπεύει έναν από τους άξονες ανάπτυξης για την EDP για την τρέχουσα δεκαετία

Ο Όμιλος EDP έχει ενισχύσει τη δέσμευσή του για την απανθρακοποίηση, ξεκινώντας δύο μονάδες που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των πράσινων συστημάτων αποθήκευσης υδρογόνου και ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η H2BU θα είναι ο νέος βραχίονας του Ομίλου για την ανάπτυξη έργων πράσινου υδρογόνου, ενώ η ειδική μονάδα αποθήκευσης, χτισμένη στο EDPR NA, θα στοχεύσει στην επίτευξη χωρητικότητας αποθήκευσης 1 GW εντός πέντε ετών.

Η αγορά πράσινου υδρογόνου αντιπροσωπεύει έναν από τους άξονες ανάπτυξης για την EDP για την τρέχουσα δεκαετία. Με τη δημιουργία της νέας επιχειρηματικής μονάδας, η EDP στοχεύει στην ενίσχυση της ενσωμάτωσης του πράσινου υδρογόνου στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου με στρατηγικό και οριζόντιο τρόπο και την προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές.

Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν σε τομείς όπως οι βιομηχανίες χάλυβα, χημείας, διυλιστηρίων και τσιμέντων, καθώς και βαρέων μεταφορών μεγάλων αποστάσεων. Οι αγορές προτεραιότητας θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη.

Νέα μονάδα για τη συγκέντρωση έργων αποθήκευσης ενέργειας

Ενισχύοντας τον κρίσιμο ρόλο της στην ενεργειακή μετάβαση, η EDP Renováveis ​​(EDPR) δημιούργησε μια νέα επιχειρηματική μονάδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας. Αυτή η μονάδα, η οποία θα συσχετιστεί με τη λειτουργία της EDPR στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επικεντρωθεί στην ανάλυση της τεχνολογίας αποθήκευσης και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση της EDP για καινοτομία στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Για τον CEO της EDP, Miguel Stilwell de Andrade, «η δημιουργία αυτών των επιχειρηματικών μονάδων ενισχύει την ηγεσία της EDP στην ενεργειακή μετάβαση. Η αυξανόμενη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απαιτεί όλο και περισσότερο ενοποίηση με συστήματα αποθήκευσης. Αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της ουδετερότητας του άνθρακα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε άλλους ενεργειακούς φορείς, όπως το πράσινο υδρογόνο, για να ανταποκριθούμε σε τομείς όπου η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι μια τεχνικά βιώσιμη ή οικονομικά ελκυστική επιλογή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης