Ανανεώσιμες

Εντυπωσιακές προσθήκες ΑΠΕ για την Βραζιλία τον Απρίλιο - Πρωτιά με... διαφορά για την αιολική ενέργεια

Εντυπωσιακές προσθήκες ΑΠΕ για την Βραζιλία τον Απρίλιο - Πρωτιά με... διαφορά για την αιολική ενέργεια
Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, η αιολική ενέργεια διατήρησε τα «σκήπτρα» της

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε αυτή η χρόνια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Βραζιλία, δεδομένου ότι τον Απρίλιο η συνολική εγκατεστημένη ισχύ της χώρας έφτασε τα 1,007 GW με τον προαναφερθέντα μήνα οι προσθήκες να ανέρχονται στα 324,45 MW.

Η αιολική ενέργεια ήταν, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, η πηγή με την πιο έντονη ανάπτυξη, φθάνοντας στα 218,45 MW εγκατεστημένης ισχύος, που αντιπροσωπεύει το 67% του συνόλου τον Απρίλιο.

Σχεδόν όλη η επέκταση παραγωγής αιολικής ενέργειας, 201 MW, παραδόθηκε σε μονάδες που δεν πωλούσαν στη ρυθμιζόμενη αγορά. Από τα συνολικά (812 MW) αιολικών πάρκων που κυκλοφόρησαν το 2021, έως τον Απρίλιο, τα 555 MW αντιστοιχούν σε εγκαταστάσεις υπό τις ίδιες συνθήκες, που αντιστοιχούν στο 68,3% αυτού του ποσού.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021, μονάδες νέας γενιάς ξεκίνησαν για εμπορική λειτουργία σε 12 πολιτείες της Βραζιλίας. Τρεις πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 64,8% της εγκατεστημένης χωρητικότητας στη χώρα φέτος. Πρόκειται για την Piauí, με 190,35 MW, τη Rio Grande do Norte, με 221,06 MW και την Bahi, με 241,55 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης