Διεθνή

Ο J. Biden oρκίζεται σήμερα 20/1 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο J. Biden oρκίζεται σήμερα 20/1 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο J. Biden θα αναλάβει σήμερα 20 Ιανουαρίου 2021 τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ,
Ο J. Biden θα αναλάβει σήμερα 20 Ιανουαρίου 2021 τα καθήκοντά του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια ιστορική και ασυνήθιστη ημέρα, λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, η οποία θα κορυφωθεί στις 12 το μεσημέρι με την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον.
Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος και η σύζυγός του Jil θα περάσουν τη νύχτα στο Μπλερ Χάουζ, την επίσημη κατοικία των ξένων προσκεκλημένων της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο, στην άκρη της Πλατείας Λαφαγιέτ.
 
Νωρίς το πρωί, ο Biden θα παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ματθαίου του Ευαγγελιστή, του προστάτη των δημοσίων λειτουργών.
Έχει προσκαλέσει στην τελετή όλα τα ηγετικά στελέχη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο: τους Δημοκρατικούς N. Pelosi και T. Schumer και τους Ρεπουμπλικάνους K. MaCKarthi και M. MacKonell.
Η λειτουργία αυτή «είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση», εξήγησε ο γερουσιαστής C. Kouns, στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.
Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί κατόπιν στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ.
Η σταρ της ποπ Λέιντι Γκάγκα θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο και η J. Lopez θα τραγουδήσει προς τιμή του νέου προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης