Επιχειρήσεις

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ασημένιο Βραβείο για το Νερό ΑΥΡΑ

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ασημένιο Βραβείο για το Νερό ΑΥΡΑ

Διάκριση για τις βιώσιμες πρακτικές της στο εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Ύδατος

Με ασημένια διάκριση τιμήθηκε η Coca-Cola Τρία Έψιλον για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει στο εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με στόχο να καταστεί κλιματικά ουδέτερο έως το 2025, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Manufacturing Excellence Awards 2023.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά, ήρθε να επιβραβεύσει για ακόμα μια φορά εταιρείες πρότυπα τεχνολογικής αριστείας και καινοτομίας, με σύγχρονα συστήματα διοίκησης και καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Μηδενικό αποτύπωμα (Net Zero)» για το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Πρόκειται για μια  διάκριση που επαληθεύει τη δέσμευση της εταιρείας για   μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του εργοστασίου μέχρι το 2025, ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για ισοζύγιο μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040.

Έχοντας στον πυρήνα της δραστηριότητάς του τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας, το εργοστάσιο παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και βελτιστοποιεί διαρκώς το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα, από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του κατά 23%. Επιπλέον, το εργοστάσιο είναι μηδενικών απορριμμάτων, καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο ΑΥΡΑ κατατάσσεται δεύτερο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού της Coca-Cola HBC στις 29 χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος. Ταυτόχρονα, αποτελεί το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα που έχει λάβει Platinum διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα. Ζωή Πρεβενίου, Quality, Safety & Environment Manager Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά αυτή τη διάκριση, η οποία αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί πρότυπη μονάδα καινοτομίας και βιωσιμότητας και είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να μετατραπεί σε ένα κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο το 2025. Η δέσμευσή μας να δημιουργούμε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα από τη δραστηριότητα μας είναι ξεκάθαρη και θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».


Σχετικά με την Coca
-Cola Τρία Έψιλον 

Εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company. Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (48.5%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη.

Mε 54 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης, το Αίγιο και την Αταλάντη παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι FUZETEA και ο καφές Costa Coffee, προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τα Three Cents και τα Tsakiris Chips, καθώς και ο Caffè Vergano. Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον αποκλειστικό διανομέα στην Ελλάδα, των ενεργειακών ποτών Monster, των προϊόντων της ζυθοποιίας ΑΒInBev, αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gr.coca-colahellenic.com, το Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E, Instagram: @cocacola3epsilon

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης