Ναυτιλία

Deal 3,1 δισ. δολ. για αγορά 11 LNG από την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

Deal 3,1 δισ. δολ. για αγορά 11 LNG από την Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη
Τα συγκεκριμένα πλοία, χωρητικότητας 174,000 κυβικών μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα
Σχετικά Άρθρα
Η Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία-ομπρέλα με την Capital Maritime και την Capital GP, για την εξαγορά 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG από την Capital Maritime έναντι συνολικού τιμήματος 3,13 δισ. δολαρίων. 


Τα συγκεκριμένα πλοία, χωρητικότητας 174,000 κυβικών μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν σε επιφανείς ναυλωτές όπως η Qatar Energy Trading LLC, η Tokyo LNG Tanker Co. Ltd., η LNG Marine Transport Limited.

Η ναυτιλιακή καθίσταται έτσι η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία από τις πέντε μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με εταιρική αξία (enterprise value) 5,8 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται σε «Capital New Energy Carriers L.P.» (ticker:CNEC), αντανακλώντας τη δέσμευσή της στην υποστήριξη της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Μέσα από την απόκτηση 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG συνολικής αξίας 3,13 δισ. δολαρίων, που θα παραδοθούν από το 2023 έως το 2027, δημιουργεί στόλο με 18 πλοία LNG τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, αυξάνει σημαντικά τις συμβολαιοποιημένες ταμειακές ροές στα 2,5 δισ. δολάρια, αυξάνει τη διάρκεια των ναύλων και μειώνει την ηλικία του στόλου κατά την παράδοση των πλοίων.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης