Περιβάλλον

Εκτός… σχεδίου η εκτός σχεδίου δόμηση

Εκτός… σχεδίου η εκτός σχεδίου δόμηση
Μετά τις πλημμύρες η κυβέρνηση βάζει στο συρτάρι τη σχετική ρύθμιση

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία φαίνεται ότι απομάκρυναν οριστικά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση στα επερχόμενα σχέδια νόμου. Σε αυτό συνέτειναν και οι διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ, κάποιες από τις οποίες μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένα θέματα, όπως ο χρόνος πρώτης εφαρμογής της υποχρέωσης για «πρόσωπο» σε κοινόχρηστο δρόμο, οι αγροτικοί δρόμοι και οι δουλείες διόδου.

Πάντως η φημολογία ήταν έντονη αυτές τις ημέρες, με αποτέλεσμα 12 περιβαλλοντικές οργανώσεις να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση, καλώντας την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα την εκτός σχεδίου και τα ειδικά αδειοδοτικά μοντέλα οικιστικών «επενδύσεων» στην ύπαιθρο.

Το ΣτΕ

Μετά μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας την τελευταία διετία, οι οποίες «έσφιξαν τα λουριά» γύρω από την εκτός σχεδίου δόμηση (τα οποία είχαν χαλαρώσει οι υπηρεσίες δόμησης), το υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκίνησε να επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε να επανα-διευρύνει τη δυνατότητα δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης