Επιχειρήσεις

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Δυναμική παρουσία στην Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2023»

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Δυναμική παρουσία στην Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2023»
Πολλαπλά οφέλη της αεριοκίνησης

Ισχυρό  παρών έδωσε ο όμιλος ΔΕΠΑ Εμπορίας στη Διεθνή ‘Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», η οποία διεξάχθηκε παράλληλα με την 4η  Cargo Truck & Van Expo» στο ΜETROPOLITAN Εκθεσιακό κέντρο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.  

Στα πλαίσια της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής διοργάνωσης για την προώθηση των κλάδων  των logistics, της εφοδιαστική αλυσίδας, του επαγγελματικού οχήματος και των μεταφορών, ο Επικεφαλής Διευθυντής Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG/LNG της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Πέτρος Πάνου, ήταν ομιλητής σε ειδικό panel με θέμα «Βιώσιμη αστική κινητικότητα: Προτάσεις και λύσεις» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/10  , στην αίθουσα C2 του Μetropolitan Expo.

Kατά τη διάρκεια της εν λόγω συζήτησης, στην οποία πρωταγωνίστησαν θέματα,  όπως  η στροφή στην πράσινη ενέργεια, την ηλεκτροκίνηση, η ανάγκη για  μειωμένες εκπομπές CO2 αλλά και οι νέες τεχνολογίες και τα εναλλακτικά καύσιμα στα επαγγελματικά οχήματα, ο κ. Πάνου παρουσίασε τα πολλαπλά οφέλη της αεριοκίνησης με στόχο την άμεση μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές, ιδίως στις επαγγελματικές και υπογράμμισε τη σημασία των ανανεώσιμων αερίων στις καθαρές μεταφορές του μέλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Πάνου, τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της αστικής διανομής των εναλλακτικών καυσίμων και ειδικότερα στα δίκτυο του Fisikon που έχει διαμορφώσει η ΔΕΠΑ Eμπορίας  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της αστικής διανομής αλλά και των μεταφορών γενικότερα.

Ο Διευθυντής Αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας τόνισε σχετικά: « Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα αλλά και του αύριο. Το CNG θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να αποτελεί μια αξιόπιστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τους οδηγούς, ενώ οι υποδομές για τη μεταφορά και την διάθεσή του θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στην πορεία για  την πλήρη απανθρακοποίηση των ενεργειακών μας συστημάτων. Σκοπεύουμε επίσης να είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα  που  θα ξεκινήσουμε την παραγωγή βιομεθανίου για διάθεση το 2024 από Πρατήρια Fisikon ως bioCNG.  Μπορούμε, επομένως, με σιγουριά  να πούμε  πως υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και οι λύσεις για μια βιώσιμη πορεία προς την απανθρακοποίηση των μεταφορών.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης